VIDEO

24.02.2020.

Humanitarni karnevalski bal ponovno okupio brojne diplomate

Autor: Damir Jevtić

U zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održao se 15. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su se ove godine prikupljala sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

U zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održao se 15. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su se ove godine prikupljala sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

Balu su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, Olive Hempenstall, veleposlanica Irske; Arindam Bagchi, veleposlanik Indije; Pierfrancesco Sacco, veleposlanik Republike Italije; Alan Bowman, veleposlanik Kanade; Dong-Chan Kim, veleposlanik Republike Koreje; Jűratè Règuckienè, veleposlanica Republike Litve; Mira Nikolić, veleposlanica Republike Srbije; Robert Richard Klinke, veleposlanik Savezne Republike Njemačke; Victoria Jean Taylor, zamjenica šefa misije u Američkom veleposlanstvu; Kazumasa Miyazaki, savjetnik u Veleposlanstvu Japana, Mohamed Elsayed Arafa, savjetnik u Veleposlanstvu Egipta Urs Wuest, savjetnik u Veleposlanstvu Švicarske Konfederacije.

U zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održao se 15. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su se ove godine prikupljala sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.Na Balu su bili i predstavnici gradova prijatelja Grada Rijeke: dr. Frank Mentrup, gradonačelnik Grada Karlsruhea, Njemačka; Gisela Hohlmann, zamjenica gradonačelnika Grada Neussa, Njemačka; predstavnice talijanskih gradova prijatelja: Estea, gradonačelnica Roberta Gallana i Faenze, Simona Sangiorgi te predstavnik Cetinja, Oskar Huter, direktor turističke zajednice Prijestolnice Cetinje.

U Rijeci je i Mike Cubbard, gradonačelnik irskog grada Gallwaya, koji ove godine zajedno s Rijekom nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

U Velikoj karnevalskoj povorci, među brojnima od 116 maškaranih grupa bit će i grupe iz Karlsruhea, Rostocka, Kawasakija te iz gradova koji su bili Europske prijestolnice kulture ili će to tek postati, poput Kaunasa, Veszprema, Matere i Galwaya. 

Na balu su se prikupljala sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama. Tim će se sredstvima dodati iznos prikupljen za istu svrhu tijekom trajanja izuzetno uspješne, sada već tradicionalne božićno-novogodišnje akcije, Kuglice dobrih želja (prikupljeno 8.237,00 kn).

U zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održao se 15. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su se ove godine prikupljala sredstva za nabavku specijalnog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.Ovo je 21. Karnevalski bal, odnosno 15. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Na Balu su nastupili glazbenici Big Banda Josipa Pepija Forembachera, Belfast Food, Katja Budimčić Sabljar i Antonio Krištofić, Prve riječke mažoretkinje te The Paulin Brothers Brass Band iz New Orleansa – poklon Američkog veleposlanstva u Zagrebu i skupina tradicionalnih japanskih plesača i majstora u izradi cvijeća – poklon najstarijeg grada prijatelja Kawasakija.

Voditelji večeri bili su Sandra Bandera i Larry Ambrozich.

Humanitarni karnevalski bal održava se u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid te uz suradnju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.