Humana strana Riječkog karnevala

09.02.2018.

Humanitarni karnevalski bal ove subote u Guvernerovoj palači

U zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka ove subote održat će se 13. po redu Humanitarni karnevalski bal. Na balu će se prikupljati sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom i to za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

Humanitarni karnevalski bal

Balu će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  veleposlanica Kraljevine Norveške  Nj. E. Astrid Versto, veleposlanica Australije  Nj. E. Elisabeth Petrović, veleposlanica Irske  Nj. E. Olive Hempenstall, veleposlanik Argentine Nj. E.  Maximiliano Gregorio – Cernadas, veleposlanik Francuske Nj. E.  Philippe Meunier i supruga Nj.E. Corinne Meunier, veleposlanik Danske Nj. E. Christian Thorning, veleposlanik Helenske republike Nj. E. Stavros Tsiepas, veleposlanik Sjedinjenih američkih država  NJ. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar, zamjenici šefa misije Veleposlanstva Austrije Klenner-Auvillain, Republike Koreje Gye Yoen Cho i Italije Daniele Borrelli.

Na dan Velike karnevalske povorke, diplomatima će se priključiti otpravnik poslova u Veleposlanstvu Makedonije Maciej Andrzej Kaczorowski te zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu Egipta, Mohamed El Soukkary, počasna konzulica Norveške u Rijeci Loredana Frank Jerman i generalni konzul Srbije u Rijeci Goran Petrović.

Riječ je o 19. Karnevalskom balu, ali i 13. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima sakupljeno više od milijun kuna, a sredstva su se sakupljala za pomoć udrugama koje skrbe o oboljelim osobama, nabavku opreme za Dječju bolnicu Kantrida, za prevenciju ovisnosti, za skrb o beskućnicima, za nezbrinutu djecu, za pomoć sportskim klubovima osoba s invaliditetom, za Centar za autizam Rijeka, za opremanje senzornog parka a lani za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom, za nabavku potrebne medicinske opreme.

Na Balu će nastupiti Salon orkestar HNK Ivana pl. Zajca,  Swingers Band, Damir Kedžo i plesni par Nina Jugo i Marin Čačija.

Voditeljski par bit će Ivica Vrkić i Sanda Radiković. Humanitarni karnevalski bal održava se u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid te uz suradnju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Sponzori Bala su Jadrolinija Rijeka i INA.