Natjecanje mladih barmena

03.05.2019.

Havana Junior Barmen Cup 2019 na Korzu 9. svibnja

Udruga barmena Hrvatske poziva zainteresirane da im se pridruže na natjecanju Havana Junior Barmen Cup 2019., što se ove godine održava 9. svibnja u sklopu Champagne bara Pommery na Korzu.

Udruga barmena Hrvatske poziva zainteresirane da im se pridruže na natjecanju Havana Junior Barmen Cup 2019., koje se ove godine održava 9. svibnja u Champagne baru Pommery na Korzu. / Foto: barmen.hr
Foto: Udruga barmena Hrvatske, press

„Natjecanje se organizira se već 9. godinu za redom kako bismo našim novopečenim barmenima koji su završili edukaciju u Školi barmena, priuštili poseban doživljaj ispred brojne riječke publike. Natjecanje je i dodatna priprema za sve što ih čeka u nadolazećoj sezoni“, navode organizatori, dodajući da mi je ujedno želja inspirirati i motivirati mlade ljude da rade na sebi i neprestano se educiraju u svojoj struci.

Kroz natjecanje se demonstriraju novi trendovi u turizmu i predstavljaju nove nade ugostiteljstva budućim poslodavcima. Osim toga, rad Udruge konobara i barmena Hrvatske predstavlja se i sektoru za ugostiteljstvo (HoReCa), a u sklopu natjecanja predstavljaju i brojne edukacije, među kojima se ističu Škola barmena, edukacija za bariste, škola flaira i vođenje barova. „Na ovaj način potičemo sve željne stjecanja novih znanja i napretka da nam se pridruže u nadolazećem ciklusu edukacija i doprinesu napretku turizma i ugostiteljstva u Hrvatskoj i šire“, navodi se u najavi.

Kokteli, ples i radionice

Osim nastupa barmena, za posjetitelje se priprema atraktivan program koji uključuje plesne nastupe, mnogo smijeha i radionica te koktele po promocijskim cijenama. Nakon proglašenja pobjednika, zabava će potrajati do ranih jutarnjih sati u Champagne baru Pommery, koji je partner natjecanja.

Udruga konobara i barmena Hrvatske okuplja mlade ljude željne napretka i novih znanja te je okupila tim vrhunskih voditelja edukacija koji svoje znanje obogaćuju na brojnim radionicama i tečajevima diljem svijeta kako bi ga što kvalitetnije prenijeli svima koji žele napredovati. Svjetski trendovi u turizmu i ugostiteljstvu tako su dostupni svim članovima Udruge i onima koji će to tek postati.

Tvrtka Pernod Ricard kao glavni sponzor pruža podršku organizaciji ovoga natjecanja, a glavni pokrovitelj ove je godine Havana 3.y.o. rum koji će u centar grada Rijeke donijeti duh Kube… Osim Havana ruma, natjecanje podržavaju Dboki Sound&Light, Three Cents Beverages, ODK sirupi i pirei, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke, Scorpio d.o.o. ugostiteljska oprema, Pizzeria Maslina, Dukat mlijeko, Hausbrandt kava…