NAJAVA

22.11.2016.

Grupa Ti nakon godinu dana ponovo stiže u Rijeku

Grupa Ti nakon godinu dana ponovo stiže u Rijeku, 25. studenog u Klub. ispod The Beertije. Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu i u ljeto 2012. osnivaju bend. Sviraju po klubovima i na festivalima širom regije, a početkom godine nastupili su na Eurosonic festivalu u Nizozemskoj.

"Ova godina je krenula uzbudljivo, svirali smo prvi put koncert van prostora ex-YU, na Eurosonic festivalu u Groningenu, a tom prilikom je Trajče prvi put letio avionom, pa je u svakom smislu bilo zabavno. Svratili smo do Amsterdama i tamo snimili video za pjesmu 'Kako da joj kažem da mislim na nju', koji će uskoro biti emitiran.", izjavio je Ilija Duni.

Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i ugodnih bass dionica na synthu, sjajnog dvoglasja i jednostavnih hipnotizirajućih tekstova i Trajčetovih ritmova. Njihove melodije obuzimaju i slikovito govoreći stvaraju ugodnu atmosferu ljetnjog kišnog popodneva ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obveza. Upravo se ta atmosfera vidi na nastupnom EP-u “Koliko dana” i prvom hvaljenom albumu “Vidimo se” koji su im priskrbili mjesto na popisu nove beogradske scene i predstavili njihovu viziju neopterećene sanjive psihodelije kroz pjesme “Koliko dana”, “Da ti želim dobra jutra” ili pak “Smejem se”.

 

27. travnja. 2015 objavili su svoj drugi album “Život u dvoje”, kojeg smo također mogli prvi put poslušati u Palachu.

 

 

Priliku da se predstavi riječkoj publici imati će i nova zvijezda beogradske underground scene Sergio Lounge.

Ulaznice su u pretprodaji 25 kn, a na dan koncerta 35 kn.
Službena prodajna mjesta:
The Beertija, Slavka Krautzeka 12. (Trsat)
Dallas music shop, Splitska 2a.
Croatia records music shop, Užarska 3.
www.entrio.hr