Koncerti na otvorenom u Starom gradu

12.08.2019.

Glazbeni kaleidoskop i najljepše čakavske melodije na Pavlinskom trgu

U sklopu Noći riječkih trgova i plaža, sutra i preksutra, s početkom u 21 sat, na Pavlinskom tegu očekuju nas dva koncerta na kojima nastupaju Joso Butorac i klapa Vinčace te Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić.

Joso Butorac na Pavlinskom trgu

Tako će u utorak, 13. kolovoza, Pavlinski trg ispuniti melodije najljepših čakavskih pjesama u izvedbi  popularnog belcanto pjevača Jose Butorca i klape Vinčace. Ovogodišnji pobjednik MIK-a zajedno s klapom Vinčace pružit će svim posjetiteljima primorsku noć za pamćenje. Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog i ove godine pobijedila je u muškoj konkurenciji na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te će sigurno svi posjetitelji uživati u laganim notama klapske pjesme.

U srijedu, 14. kolovoza, čeka nas Glazbeni kaleidoskop u izvedbi Francesca Squarcije (viola i vokal) i Aleksandra Valenčića (klavir i harmonika). Koncert je baziran na djelima svjetski poznatih skladatelja s naglaskom na područje Mediterana, uključujući pritom i Hrvatsku. Renomirani dvojac izvodio je koncerte na eminentnim mjestima i događajima diljem Europe, a sada će počastiti i riječku publiku izvrsnim glazbenim repertoarom.

Ulaz na oba koncerta besplatan.