Od 4. do 13. travnja

13.03.2019.

Glazba će biti posvuda! Kompletiran program za ovogodišnji Impulse festival

Šesto izdanje Impulse festivala ove se godine održava od 4. do 13. travnja. Kao i ranijih godina glazba će biti posvuda - na čak deset gradskih lokacija publiku čekaju koncertne promocije, likovni i filmski program, premijerni nastupi, tradicionalni sajam ploča i tribina s aktualnim gostima. Drugim riječima, Impulse festival i ove godine nastavlja svoju viziju spajanja riječkih gradskih lokacija s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture.

Koncert kanadskog benda Suuns otvara ovogodišnji Impulse festival / Foto: press materijal, Impulse festival
Kanadski SUUNS otvaraju šesti Impulse festival / Foto: press materijal, Impulse festival

Headlineri ovogodišnjeg izdanja kanadska su četvorka SUUNS - prinčevi mračnog electra i disonantnog art/indie rocka. Hvaljeni spektrom glazbene kritike, premijerno u Rijeci promoviraju aktualni studijski album “Felt”.

I ove godine na botelu Marina uživamo u koncertnom nastupu, riječ je neponovljivom bluzeru Bebè Na Volè, koji će predstaviti novi album “Hate is a Wonderful Thing”.

Glazbeni program šestog izdanja upotpunjuju kultni new wave/avant pop bend Šumski promocijom novog albuma “Ostrvo ledenog kita” zajedno s riječkim math rock triom Flip Flop Fatality.

Novo izdanje Impulse festivala u programu nudi i izložbu pod nazivom “Gledanje muzike”, dizajnerskog studija Radnja u Galeriji SKC.

Neizostavna je suradnja s Art-kinom Croatia, tako da se i ove godine organizira riječka filmska premijera. “Studio 54” naslov je novog dokumentarca redatelja Matta Tyrnaura o glasovitom njujorškom klubu.

Osim koncerta, Beertija će biti domaćin i tribine na temu “Biti glazbeni producent”, gdje razgovaramo s etabliranim glazbenim producentima Markom Mrakovčićem i Matejem Zecom, uz moderaciju Voljena Korića.

Osmosatni Trigon party simultanih dj setova Babilonske, Palome Yves i Tea Fantazije spaja žanrove i publike klubova Nemo, Tunel i Život.

Kulminacija festivala je zadnji dan kad osim velikog proljetnog sajma ploča u Kružnoj ulici, večernji izlazak upotpunjuje zajednički koncert regionalne rock eksplozije Repetitor uz beskompromisnu podršku Punčki u Pogonu Kulture.

No, prije večernjeg izlaska, u jutarnjim satima započinje 12. izdanje sajma ploča. Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče i dobru glazbu općenito traje od 10 do 17 sati u Kružnoj ulici. Prijave za izlagače traju do kraja ožujka a šalju se na adresu: elektroroni@gmail.com.

Ulaznice

Ulaznice za sve programe ovogodišnjeg izdanja Impulse festivala moguće je kupiti u Dallas music shop Rijeka te putem sustava sustav Entrio. Za filmski segment ulaznice su dostupe na blagajni Art-kina i u sustava Ulaznice.hr, dok je za Trigon party naplata samo na ulazu u klub Život.

Broj ulaznica za koncerte na Botelu Marina i klub Beertija je ograničen na stotinu.

Posebnu pogodnost ostvaraju studenti riječkog Sveučilišta koji i na dan održavanja programa uz valjanu x-icu mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj cijeni.

Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Više je dostupan na Facebook stranicama Impulse festivala, a cjelokupni raspored programa je OVDJE