Impulse festival

18.09.2018.

Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci

U sklopu 5. izdanja Impulse Festivala, najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, hrvatska Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci. Na cjelonoćnom partyju koji će se održati u OKC-u Palach, 27. listopada, s početkom u 22 sata, nastupit će šest od 16 delegata ovog žanrovski širokog kolektiva: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer. Ranije u danu, na istom mjestu, na programu je i radionica Mala Škola vinila.

Marko Rogić, White on Whize / Foto: press materijal 

Funk delegacija okupljena je 2015. godine i dosad je održala tri rasprodane Funk konferencije na kojima je kroz cijelu večer nastupilo svih 16 DJ-eva. Delegacijska franšiza još je gostovala na Špancirfestu, Weekend Block Party festivalu, Beats, Beer and Boogaloo festivalu te UFO festivalu, a organizirali su i spektakulrani koncert The Mighty Mocambosa u zagrebačkoj Močvari. Funk delegati ističu se specifičnom selekcijskom vještinom i šeću svjetskom glazbenom baštinom od početaka diskografije do recentnih produkcija. U svojim setovima, temeljno baziranima na funk zvuku 60-ih i 70-ih, miješaju sve stilove tako je u jednoj večeri moguće čuti poljski big band jazz funk, srpsko funky kolo, kolumbijsku hard salsu, najfiniji organski deep house 90-ih ili pak teme bollywoodske filmske glazbe.

Ulaznice za party u Palachu mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 45 kuna u Dallas Music Shopu (Splitska 2A) i sustavu Entrio, a na dan događanja na ulazu po cijeni od 65 kuna.

Radionica „Mala škola vinila“, koja je posvećena ljubavi prema vinilu, počinje u 12 sati, i to  uvodom o povijesti gramofona i gramofonskih ploča. Praktično, uči nas kako pronaći željenu ploču i kako uopće rukovati s vinilom, također odabiru gramofona i gramofonske igle, održavanju opreme itd. Na radionici će biti postavljena kompletna oprema te će zainteresirani polaznici biti u mogućnosti naučiti pravilno rukovati gramofonom. Voditelj radionice je DJ Jopa, višegodišnji klupski i turntable DJ.

Upis u radionicu je besplatan. Broj sudionika ograničen na 10, a prijave se zaprimaju e-mailom na: jopa1200mk2@gmail.com.

Peti Impulse Festival u Rijeci održat će se od 13. listopada do 10. studenog, u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Festivalska ulaznica koja vas vodi na sve evente prodaje se po cijeni od 200 kuna isključivo putem sustava Entrio.  

Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova.

Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja - Petra Vrdoljak i Antonio Karača