The Hitman's Wife's Bodyguard

26.04.2019.

Fotođir: Centar Rijeke poslužio kao filmska kulisa nadolazećeg holivudskog blockbustera

Autor: Filip Brnelić

Stepenice kod hotela Bonavije i Ulice Frana Supila na nekoliko su sati postali poprište uzbudljivih scena. Naime, u Rijeci se ovog tjedna snima akcijska komedija „Hitman's Wife's Bodyguard“ u kojoj glavne uloge igraju holivudske zvijezde poput Salme Hayek, Ryana Reynoldsa i Samuela L. Jacksona.

Fotođir: Centar Rijeke poslužio kao filmska kulisa nadolazećeg holivudskog blockbustera

Pripreme za snimanje scena podno Riječkih stepenica započele su još jučer, kada je Trg 128. brigade HV-a prerušen u malu tržnicu s voćem i povrćem, a filmska ekipa svoj je rad započela danas rano ujutro da bi zaštitila stepenice te pripremila set za atraktivan skok automobila ravno u ubrano grožđe. Prema svemu sudeći, unutar ovog filmskog univerzuma Rijeka bi trebala predstavljati neki od talijanskih gradova.

U idućim danima očekuje se snimanje scena „Hitman's Wife's Bodyguard“ i na drugim lokacijama u gradu, pa će u subotu od 8 do 14 sati filmska ekipa zauzeti Ulicu žrtava fašizma, a kasnije tijekom dana filmski će set biti preseljen u ulice Starog grada, o čemu će građani biti pravovremeno obavješteni.

„Hitman's Wife's Bodyguard“ u proteklim je tjednima snimao u Rovinju, a prema ranim najavama u kina bi trebao stići iduće godine. Ovaj je film nastavak uspješnog akcijskog trilera „The Hitman's Bodyguard“ iz 2017. godine, čiji je budžet iznosio gotovo 70 milijuna dolara, a rastuća popularnost Rijeke kao kulise za visokobudžetne filmske produkcije zasigurno pridonosi prepoznatljivosti grada u međunarodnim okvirima. U Rijeci i okolici su u posljednjih par godina snimani i "Diana" Olivera Hirschbiegela, romantična komedija „Ibiza“, akcijska drama „The Witness“, te "Odmetnici", kao i par serija predvođenih domaćom uspješnicom „Novine“ Dalibora Matanića. Gostovanja filmskih produkcija u Rijeci i Hrvatskoj redovito su potpomognuta radom Hrvatskog audio-vizualnog centra te Kvarnerske filmske komisije koja djeluje pri riječkom Art-kinu Croatia.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1