Advent na Gradini

03.01.2019.

Dvaput je dvaput: Ispraćaji stare godine ispunili Trsatsku gradinu

Posljednji dan u godini na Trsatskoj gradini obilježila su čak dva dočeka Nove godine, onaj u podne za mališane te večernji uz DJ-a Šošu te Splash trio.

Ispraćaji stare godine ispunili Trsatsku gradinu

foto: Ivor Mažar

U jutarnjem ispraćaju stare uživali su najmlađi koji su uz poznatog iluzionista Andreja Škedela odbrojavali sekunde do podna nakon čega je uslijedila kiša balona. U programu su sudjelovali i solisti Kreativno – edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ - Carlo Božić, Leda Turato i Roberta Rezg Brown te mladi talentirani harmonikaš Dorian Rubeša.

Mnogobrojna djeca i njihovi roditelji su uživali u druženju s klaunom i klaunicom te njihovom izvedbom predstave „Klaunovska posla Rudija i Karmelina“ u prekrasnom ambijentu Gradine koja je bila ukrašena stotinama balona.

Večernji doček obilježila je izvrsna atmosfera uz odličnu glazbu. Dok je DJ Šošo rasplesao posjetitelje unutar zidina, u parku se uz Splash trio u veselim ritmovima ispratila stara i dočekala Nova godina.

U ponoć se s Gradine moglo uživati u pogledu na vatromet diljem Kvarnerskog zaljeva pa su tako svi oni koji su Novu odlučili dočekati na vrhu grada imali privilegiju uživati u prekrasnom prizoru grada osvijetljenom stotinama vatrometa.

Advent na Gradini se bliži kraju, pred nama je posljednji vikend u kojem će posjetitelji moći uživati u svjetlosti čak 16 kilometara lampica te zanimljiv program. Naime, u petak 4. siječnja na Gradini nastupa Splash trio, a kako čarolija na Gradini ne bi završila blagdanom Sveta tri kralja kada se gase lampice, klizalište ostaje otvoreno sve do 13. siječnja.