V I D E O

29.07.2019.

Drugi Sailor Sweet&Salt Music Festival okupio brojnu publiku

Autor: Sanja Kapidžić

Drugo izdanje Sailor Sweet&Salt Music Festivala održao se u petak, 26. srpnja, ponovo u centru grada Rijeke, ali na novoj lokaciji – Senjskom pristaništu. Glavno ime ovogodišnjeg izdanja festivala bila je unikatna pojava hrvatske glazbene scene - Josipa Lisac, uz nju su još nastupili Mr.Lee & IvaneSky, The SIIDS i Mrave brojim, a zbog nevremena publika nije imala priliku uživati u koncertu mladog hrvatskog jazz kvarteta Chui.

Drugo izdanje Sailor Sweet&Salt Music Festivala održao se u petak, 26. srpnja, ponovo u centru grada Rijeke, na Senjskom pristaništu.

Drugi Sailor Sweet&Salt Music Festival ponudio je raznovrsnu glazbu, pa su pored glazbene dive Josipe Lisac, koja je održala koncert za pamćenje, nastupile i jake riječke snage. Mr.Lee & IvaneSky je glazbeno-scenski projekt Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, koji su riječkoj publici predstavili svoj novi album „Sailor“.

Lineup je započeo nastupom rock grupe „Mrave brojim“, ustvari projektom riječkog glazbenika Zorana Klasića Klasa, koji uskoro također izlazi sa službenim izdanjem.

Svoje svježe materijale predstavio je i riječki dvojac The SIIDS, novije ime riječke scene iza kojeg stoje iskusni glazbenici Stanislav Grdaković i Darko Terlević. Projekt u kojem donose moderni zvuk prožet indie i electro pop/rock elementima ove će godine objaviti svoj album prvijenac.

Sailor Sweet&Salt Music Festival novi je projekt u organizaciji Kluba Ljubitelja Buke, koji se nastavlja na niz ranije održanih manifestacija, prije svega poznati festival Hartera, u sklopu kojeg su u prostoru bivše riječke tvornice papira gostovala brojna renomirana inozemna i regionalna imena.

Klub ljubitelja buke jedan je od partnera programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Više o festivalu dostupno je na www.sailorfestival.com.