Dva nastupa na "Toboganu"

01.07.2019.

Djeco i roditelji, rasplešite se uz grupu "Fekete Seretlek"!

Inspirirani izvanrednom atmosferom koja je zavladala Klobučarićevim trgom nakon spektakularnog otvorenja ovogodišnjeg dječjeg festivala „Tobogan“, kada su roditelji i djeca večer nastavili zajedničkim plesom i druženjem pod vedrim nebom u centru grada, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture odlučila je u izvedbeni dio festivala uvesti još jedno glazbeno događanje. Radi se o koncertu grupe „Fekete Seretlek“, koja na sjajan način, uz puno ritma mijenja i kombinira motive iz svjetske glazbe i izrađuje vlastite izvorne skladbe.

Inspirirani izvanrednom atmosferom koja je zavladala Klobučarićevim trgom nakon spektakularnog otvorenja ovogodišnjeg dječjeg festivala „Tobogan“, kada su roditelji i djeca večer nastavili zajedničkim plesom i druženjem pod vedrim nebom u centru grada, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture odlučila je u izvedbeni dio festivala uvesti još jedno glazbeno događanje. Radi se o koncertu grupe „Fekete Seretlek“, koja na sjajan način, uz puno ritma mijenja i kombinira motive iz svjetske glazbe i izrađuje vlastite izvorne skladbe. / Foto: press, Rijeka 2020
Foto: Rijeka 2020, press

S obzirom na sjajnu atmosferu koju stvaraju, grupa „Fekete Seretlek“ u Rijeci će svirati dva dana zaredom. U četvrtak 4. srpnja od 21 sat zaljuljat će palubu broda Marina, a zatim će idućeg dana, u petak 5. srpnja od 20 sati protresti stabljike na tzv. Čajnom trgu tj. trgu Matije Vlačića Flaciusa u riječkom Starom gradu. Ulaz na oba koncerta je slobodan.  

Grupu „Fekete Seretlek“ čini šest glazbenika-glumaca koji su diplomirali na Akademiji kazališta u Pragu. Sviraju violončelo, harmoniku, trubu, kontrabas, violinu, cajon te pjevaju u pet glasova. Njihova će glazba sve posjetitelje povući na ples, u zagrljaj uličnog performansa i teatra, u bosonogo cupkanje kroz vrelu ljetnu noć, na dječjem festivalu „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.