VIDEO

05.11.2018.

Dani srpske kulture u ritmu Tapana iz Beograda

Autor: Damir Jevtić

U subotu, 3. studenog 2018. godine, u sklopu Dana srpske kulture u Rijeci, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta – Pododbor Rijeka na botelu "Marina" organiziralo je koncert benda Tapan iz Beograda. Ovaj muzički projekt razvio se u puni kvartet koji povezuje elektroničke zvukove i jazz improvizaciju uz elemente istočnjačkog udaraljkaškog orijentalizma. Ovo im je bio prvi nastup u Rijeci.

U subotu, 3. studenog 2018. godine, u sklopu Dana srpske kulture u Rijeci, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta – Pododbor Rijeka na botelu

Bend je dan ranije imao i svoj prvi nastup u Zagrebu također u sklopu Dana srpske kulture. SKD Prosvjeta - Pododbor Rijeka pokušava napraviti iskorak u odnosu na dominantna predstavljanja manjinskih zajednica koja su vrlo često okrenuta folkloru ili gastronomiji.

U sklopu Dana srpske kulture u Rijeci su do sada održana i predstavljanja programa beogradskog udruženja „Medijske arheologije“, te romana prvijenca Bojana Krivokapića „Proleće se na put sprema“ u Ex librisu, a nastavljaju se u HKD-u na Sušaku 13. studenog predstavom „Gospođa ministarka“.

Dio atmosfere sa botela uz izjavu Nebojše Bogdanovića Schwabe iz Tapana pogledajte u prilogu.