VIDEO: Akcija "Mirisna Rijeka u vašem domu"

11.10.2017.

Biljke s gradskih gredica nastavljaju život u domovima građana

Autor: Emilija Sekulić

Komunalno društvo Čistoća organiziralo je akciju dijeljenja sadnica-trajnica zainteresiranim građanima pod nazivom „Mirisna Rijeka u vašem domu“ 10. listopada 2017. godine u dvorištu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (bivši Rikard Benčić).

Komunalno društvo Čistoća organiziralo je akciju dijeljenja sadnica-trajnica zainteresiranim građanima pod nazivom „Mirisna Rijeka u vašem domu“ 10. listopada 2017. godine, u dvorištu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (bivši Rikard Benčić).

U manje od sat vremena građanima su podijeljene sadnice mente, melise, bosiljka i limunske trave, aromatičnih trajnica, koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice pa će tako ovogodišnje biljke s gredica nastaviti svoj život u domovima građana. Osim sadnica, građani su dobili i upute o uzgoju i brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

Ideja-vodilja ovog projekta je upoznati građane s ljekovitim, mirisnim i za uzgoj jednostavnim vrstama koje je lako uklopiti u gotovo svaki vrt, balkon i prozor, a time je uvelike smanjeno korištenje sezonskog cvijeća.

Više u prilogu.