VIDEO

29.12.2017.

Alba & Leo u Dnevnom boravku: Nova glazbena putovanja Riječana s londonskom adresom

Autor: Damir Jevtić

Godinu dana nakon što su riječku adresu zamijenili londonskom, u četvrtak, 28. prosinca, u Book caffeu Dnevni boravak, riječkoj publici ponovno su zasvirali Alba & Leo. Koncert u Rijeci ujedno je bio i hrvatska premijera njihovih novih materijala, a prije izlaska albuma početkom 2018. godine objavit će i prvi britanski singl "A little house with a triangular roof". U Dnevnom boravku ispunjenom do posljednjeg stajaćeg mjesta, svaka njihova pjesma bila je popraćena velikim aplauzom.

Godinu dana nakon što su riječku adresu zamijenili londonskom, u četvrtak, 28. prosinca, u book caffeu Dnevni boravak, riječkoj publici ponovno su zasvirali Alba & Leo. Koncert u Rijeci ujedno je bio i hrvatska premijera njihovih novih materijala, a prije izlaska albuma početkom 2018. godine objavit će i prvi britanski singl „A little house with a triangular roof“. U Dnevnom boravku ispunjenom do posljednjeg stajaćeg mjesta svaka njihova pjesma bila je popraćena velikim aplauzom.

Iza ovog umjetničkog dvojaca, kojeg čine Alba Nacinovich i Leo Škec, vrlo je aktivna koncertna godina u kojoj valja istaknuti nastup u legendarnom klubu The Troubadour u kojem su, između ostalih, nastupali Jimi Hendrix, Elton John, Paul Simon, Adele i Ed Sheeran. Tijekom boravka u Londonu ostvarili su također brojne suradnje s različitim umjetnicima, a napokon snimaju prvi album koji pripremaju s Gerryjem Diverom, producentom čiji su albumi osvajali BBC Folk Awards, nominacije za nagradu Mercury te pet zvjezdica u recenzijama u časopisima The Guardian, The Observer i Mojo.

Dio koncerta uz izjave ovog zanimljivog dvojca pogledajte u prilogu.