VIDEO

11.12.2017.

Advent na Gradini: Zajednica Krista Kralja uprizorila žive jaslice

Autor: Sanja Kapidžić

U sklopu Adventa na Gradini u nedjelju, 10. prosinca, održalo se glazbeno-scensko uprizorenje živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja Udruge Desetina iz Rijeke. U nastupu je sudjelovalo 37 kostimiranih članova koji su na jedinstven način ispričali priču o Kristovom rođenju uz anđele i Betlehemsku zvijezdu, štalicu s Marijom, Josipom i Isusom u jaslama te pastirima i tri kralja.

Uprizorenje živih jaslica na Gradini / Foto: Ivor Mažar / press materijali
Foto: Ivor Mažar / press materijali

Pjevajući prigodne božićne pjesme, izvođači su živopisno prikazali Isusovo rođenje, a po završetku skazanja stigla je i sveta obitelj s malim Isusom s kojom su se svi prisutni mogli fotografirati. Svetu obitelj utjelovila je obitelj Crnjac - Emanuel i Nensi s malom Anom.

Emanuel i Nensi Crnjac s malom Anom/ Foto: Ivor Mažar / press materijaliZajednica Krista Kralja Udruge Desetina iz Rijeke djeluje već 15 godina, a utemeljena je s ciljem promicanja kršćanskih i kulturnih vrijednosti. Na Gradini će tijekom Adventa još jednom uprizoriti skazanje živih jaslica u došašću i to 23. prosinca, kada će posjetitelji moći uživati u betlehemskim prizorima - uz anđele i Betlehemsku zvijezdu, štalicu s Marijom, Josipom te Isusom u jaslama, pastirima i tri kralja

Sljedeće što nas na Trsatskoj gradini očekuje je doček Djeda Mraza koji će stići sa Sjevernog pola i donijeti vreću punu bombona kako bi se s mališanima družio u čarobnoj ledenoj spilji. Djeda Mraza dočekat ćemo u srijedu, 13. prosinca u 18.00 sati.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1