Kape dolje, ruke gore!

08.12.2016.

Zimska radionica glume i scenskog pokreta u Gradskom kazalištu lutaka

Tijekom zimskih praznika Gradsko kazalište lutaka Rijeka organizira dramsku radionicu koju će voditi profesionalni i akademski glumac GKL Rijeka Goran Zelić, te mladi riječki plesač Toni Flego koji se profesionalno bavi suvremenim plesom. Za razliku od prijašnjih radionica koje su bile usmjerene na klasično lutkarstvo, ova će se baviti i istraživati teatar pokreta, korporalne lutke tj. animaciju dijelova tijela.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Cilj radionice je promicati dramsku umjetnost i kreativnost te umjetnost kazališta baziranog na pokretu, a kod polaznika će se uz animaciju dijelova tijela, poticati i razvoj pažnje, glasa, govorne izražajnosti, koncentracije, pamćenja, mašte i zajedništva. Bavit će se scenskim pokretom kao sastavnim dijelom dramskog izraza (a ne plesom), zatim kako vlastite dijelove tijela pretvoriti u nešto sasvim drugo, a također će se kroz različite glumačke vježbe govora i pokreta upoznavati s glumačkim pozivom i osvještavati osobne kvalitete i sposobnosti i razvijati ih. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na više, gornje dobne granice nema, a dramsko iskustvo nije potrebno. Potrebna je samo volja za učenjem novoga, zrno hrabrosti i želja za kolektivnom radom.

 

Voditelji: glumac Goran Zelić i plesač Toni Flego
Vrijeme održavanja: 27. 12. 2016. – 07. 01. 2017. U dane blagdana, te 30. i 31. 12. radionica se neće održavati. Vrijeme održavanja je svaki dan od 10:00 do 13:00, a završna produkcija je 7. siječnja u 18:00.
Mjesto održavanja: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Blaža Polića 6, Rijeka
Broj polaznika: do 15
Cijena: 250 kn
Uzrast: 9+