VIDEO

19.10.2019.

Uz brojnu publiku uspješno otvoren 6. STIFF

Na otvorenju STIFF-a publika je imala prilike pogledati 7 filmova koje sve povezuje tema ovogodišnjeg festivala – strah. Kroz 3 dokumentarna, 3 animirana i 1 igrani film u dva bloka promatrala su se društvena pitanja od ratom zahvaćenih zona Sirije pa sve do pustopoljina Srbije u kojima se divlji dječaci nose s odrastanjem na svoj način.


Foto: STIFF, press

Festival je službeno otvoren u 20 sati, a na samom je otvorenju predstavljen program ovogodišnjeg STIFF-a, kao i popratni program. Prvi je blok bio posvećen gostujućem programu Diversinos Short International Film Festivala u kojem su se prikazala tri nagrađivana filma van konkurencije: švicarski All Inclusive, sirijski Ljudi iz opustošene zemlje i hrvatski Neobična kupka gospodina Otmara.

Nakon gostujućeg bloka uslijedio je prvi natjecateljski program "Čopor" nakon kojeg je u atriju Art-kina održan razgovor s publikom i autorima filmova o aktualnim pitanjima poput migracija, nacionalizma i nasilja.

Šesti Međunarodni studentski filmski festival organizira Studenski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Udrugom Filmakiv, a ovogodišnji program traje od 17. do 20. listopada u Art-kinu u Rijeci.

Više u prilogu Hane Barić i Ane Šumanović.