VIDEO

24.04.2018.

Učenici riječkog ŠPUR-a u potrazi za knjigama, pogledajte njihov video!

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) izradili su kratki video kojim pozivaju knjižničare i knjižničarke da im pomognu obogatiti fond njihove školske knjižnice barem jednim lektirnim naslovom. Osim što nas provode kroz svoju školu i knjižnicu, učenici također otkrivaju naslove koje bi rado čitali, izražavajući pritom želju za većom slobodom u izboru lektire.

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) snimili su kratki video kojim pozivaju knjižničare i knjižničarke da im pomognu obogatiti fond njihove školske knjižnice barem jednim lektirnim naslovom.

„Svaki vaš prilog značit će puno... Budite solidarni s jednom od najmlađih i najmanjih školskih knjižnica. Darujte da biste bili sretni - jedna knjižnica, jednu knjigu i mi ćemo biti (pre) sretni, a vi bogatiji za radost darivanja a možda i za koju sliku, grafiku…“, govore učenici u svom videu, navodeći i popis naslova koji im nedostaju - sve redom klasika svjetske književnosti.

Video je prikazan na nedavno održanoj Proljetnoj školi školskih knjižničara na otoku Krku, a učenici su ga osmislili zajedno s voditeljicom ŠPUR-ove školske knjižnice Danielom Samaržijom. Video je snimio i montirao učenik Marko Mrvoš.