Poticanje znanstveno-istraživačkog rada

21.09.2017.

U tijeku treći ciklus prijava na fond SIZIF za studente riječkog Sveučilišta

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci podsjećaju da je u tijeku treći ciklus prijava na Natječaja za financiranje znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci (SIZIF), raspisan još 1. ožujka 2017. godine.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u srijedu 1. ožujka pokrenuli su znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti.

Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog studija i stručnog specijalističkog diplomskog studija Sveučilišta u Rijeci.

Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova. Posebnost Fonda je što će biti kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini.

Fond za financiranje znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci je među prvima te vrste u Hrvatskoj, a o važnosti njegovog pokretanja svjedoči sve veća potreba studenata za adekvatnim i kontinuiranim potporama u tom području, poručuju iz Zaklade Sveučilišta u Rijeci i dodaju kako Zaklada i Ured za znanost ovim potezom ulaze u krug renomiranih sveučilišta koja sustavno pružaju podršku studentima u njihovom procesu edukacije i usavršavanja, kao i pripremi za nositelje inovacija.

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i poštom u jednom primjerku (zaključana prijava i datum poštanskog žiga).

Više informacija o fondu SIZIF, kao i cjelovita natječajna dokumentacija, može se pronaći na mrežnim stranicama Zaklade i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. U slučaju dodatnih pitanja i potrebnih informacija u vezi prijave javite se na zaklada@uniri.hr.