Otvorenje u Gradskoj vijećnici

16.04.2018.

Tribinom za srednjoškolce započeo Festival znanosti

Autor: Filip Brnelić

Od danas do 21. travnja u Rijeci će se održati niz događanja u sklopu 16. po redu Festivala znanosti, a ovogodišnje izdanje festivala namijenjenog svim uzrastima posvećeno je temi otkrića.

Od danas do 21. travnja u Rijeci će se održati niz događanja u sklopu 16. Festivala znanosti, a ovogodišnje izdanje festivala namijenjenog svim uzrastima posvećeno je temi otkrića.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel otvorio je 16. izdanje Festivala znanosti, a kratka svečanost otvorenja u prostorijama Gradske vijećnice Grada Rijeke okupila je organizatore, predstavnike Grada, Županije i Sveučilišta, profesore i druge.

Idućih će se šest dana održati 150 događaja na dvadesetak lokacija, a u njima će sudjelovati oko trideset institucija kao što su muzeji, udruge i knjižnice. Prigodnim govorima prisutnima su se, osim gradonačelnika, obratili i docentica dr. sc. Vedrana Mikulić-Crnković, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti, dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci te Marina Medarić, zamjenica primorsko-goranskog župana. Glazbenim nastupom otvorenje je popratio akustični duo The Blondes.

Od danas do 21. travnja u Rijeci će se održati niz događanja u sklopu 16. Festivala znanosti, a ovogodišnje izdanje festivala namijenjenog svim uzrastima posvećeno je temi otkrića.Gradonačelnik Obersnel kazao je da Festival ima podršku Grada zbog činjenice da, osim popularizacije znanosti, potiče mlade ljude na radoznalost, istraživanja i ulaz u nepoznato. „Tu želju da se sazna nešto novo treba usmjeriti na pravi način, na korištenje znanstvenih metoda i tehnologija“, rekao je Obersnel te iz programa izdvojio zanimljiv znanstveni kafić na temu želatinoznih oceana.

Nakon otvorenja, u Gradskoj je vijećnici održana tribina za srednjoškolce pod nazivom „Eureka u svakome od nas“, pod moderaturom Marka Turka i uvodnim izlaganjem prof. dr. sc. Rajke Jurdane Šepić,

Detaljan program Festivala znanosti 2018. možete pronaći na web stranicama: www.festivalznanosti.hr i www.facebook.com/festivalznanostirijeka.