VIDEO: NOVE TEHNOLOGIJE

01.12.2017.

Tehnički centar mladih pokreće radionice letenja dronom

Autor: Emilija Sekulić

Nakon nabavke 3D printera i skenera za polaznike radionica modeliranja, u Tehnički centar mladih stigla je i jedna bespilotna letjelica, čija je prezentacija održana 30. listopada u prostorijama Zajednice tehničke kulture Rijeka. Dron "DJI Spark", koji će omogućiti realizaciju novih programa za riječke školarce, Centru su donirali Savez inovatora PGŽ Rijeka i tvrtka "IB informacijske tehnologije" iz Ogulina. Osim za edukaciju, letjelica će se koristiti i za snimanja raznih manifestacija, poput onih u okviru EPK-Rijeka 2020.

Nakon nabavke 3D printera i 3D skenera za polaznike radionica modeliranja, u Tehnički centar mladih stigla je i jedna bespilotna letjelica, čija je prezentacija održana u utorak, 30. listopada, u prostorijama  Zajednice tehničke kulture Rijeka. Dron

Nakon testiranja rada nove opreme, Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji sa suradnicima Tehničkog centra mladih, pokrenut će i testna predstavljanja novog drona po osnovnim i srednjim školama s ciljem animiranja učenika za uključenje u edukativne radionice sigurnog letenja s dronom. Svi zainteresirani polaznici uskoro će se moći uključiti u teorijske, ali i praktične radionice na kojima će savladati sigurno letenje s bespilotnim letjelicama.

Kroz Tehnički centar mladih i njegove programe tijekom godine prođe više od 1400 učenika. Protekla godina bila je godina 3D printanja, no čini se da će sljedeća biti u znaku dronova.

Više u prilogu.