VIDEO

28.01.2019.

Studentski portal Kišobran predstavljen u Palachu

Autor: Betty Stojnić

Omladinski kulturni centar Palach ugostio je prvu klasu studenata novinara za svježe otvoreni portal Kišobran. Osmišljen na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Kišobran je prvenstveno namijenjen studentima i studenticama koji žele steći iskustvo u novinarstvu te razviti svoju medijsku pismenost. Portal je oblikovan prema interesima studentske populacije te svi aktivni novinari imaju mogućnost odlučivanja o obrađivanoj tematici.

Omladinski kulturni centar Palach ugostio je prvu klasu studenata novinara za svježe-otvoreni portal Kišobran. Osmišljen na Odsjeku za kulturalne studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Kišobran je prvenstveno namijenjen studentima i studenticama koji žele steći iskustvo u novinarstvu te razviti svoju medijsku pismenost. Portal je oblikovan prema interesima studentske populacije te svi aktivni novinari imaju mogućnost odlučivanja o obrađivanoj tematici.

Svi studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci imaju mogućnost upisati se na kolegij Praksa u kulturi te se tako pridružiti timu Kišobrana. Međutim, svi koji su zainteresirani za objavljivanje članaka mogu stupiti i u direktan kontakt s voditeljima projekta koji prije svega potiču slobodu izražavanja i autonomno biranje tema. Uz stručno savjetovanje novinara Branka Mijića, rad na portalu ima i značajnu obrazovnu dimenziju.

Na predstavljanju su se posjetitelji mogli upoznati s nekim od autorica koje su trenutno aktivne na portalu te čuti nešto više o projektu. Kišobran s vremenom postaje sve bogatiji i raznovrsniji te se najavljuje i mogućnost širenja na multimedijalni sadržaj. Detaljnije pogledajte u video prilogu.