Najavljena najveća studentska zabava u regiji

18.04.2019.

Student Day Festival slavi 10 godina postojanja

Autor: Filip Brnelić

Ovogodišnji Student Day Festival održat će se od 13. do 18. svibnja, a među brojnim i raznovrsnim događajima namijenjenih studentima ističe se glazbeni nastup britanskog sastava Rudimental.

Najavljen program jubilarnog 10. Student Day Festivala

Festival i ove godine donosi kulturne, sportske, znanstvene i humanitarne aktivnosti koje će se održati na sveučilišnom kampusu na Trsatu, sve s ciljem pružanja kvalitetnog, atraktivnog i zabavnog sadržaja za studente, populaciju koja Rijeku čini bogatijom za čak 17 tisuća ljudi.

Dvije pozornice u Exportdrvu

„Za obljetnicu festivala smo se posebno potrudili da nadopunimo i poboljšamo program, a ove godine imamo i najveći broj sadržaja i prijavljenih udruga koje će sudjelovati“, kazala je Pegi Pavletić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, istaknuvši aktivnosti koje će se odviti u sklopu „Culture weeka“ kao što su sajam rukotvorina, oslikavanje murala na Kampusu, humanitarnu utrku i stand-up show, znanstveni Escape room i predstavljanje udruga.

Najiščekivaniji dio festivala ponovo će biti glazbeni program kojim će se u posljednja dva dana zaključiti ovogodišnji jubilarni festival. Uz nadu da će koncerti na dvije pozornice u Exportdrvu privući nikad veći broj studenata, Alen Tibljaš iz RIKUP-a najavio je britanski sastav Rudimental kao glavne headlinere. Uz njih, na glavnoj pozornici na otvorenom nastupit će i riječki izvođači, što poznatiji što oni mlađe generacije od kojih su izdvojeni Urban i 4, Grapevine Babies, uz najave TBF-a, Ede Maajke i drugih. Također, ljubitelji elektroničke glazbe moći će uživati u nastupima brojnih DJ-eva na „warehouse flooru“ Exportdrva, a svi koncerti bit će besplatni za sve posjetitelje.

Uspjeh na nacionalnoj razini

Prorektorica za studije i studente riječkog Sveučilišta Sanja Barić pohvalila je studente koji pored svojih obaveza i uobičajenih aktivnosti ulažu mnogo vremena, truda i znanja u organizaciju ovakvog događaja. „Sveučilište je ponosno na studente, oni su inspiracija sveučilišnoj upravi i nastavnicima te svojim doprinosom sveučilištu, gradu i državi dokazuju da se na mlade možemo osloniti“, rekla je Barić opisavši dugotrajnost festivala uspjehom na nacionalnoj razini.

Zamjenici gradonačelnika Rijeke, odnosno župana PGŽ, Marko Filipović i Marina Medarić istaknuli su kontinuiranu podršku grada i županije Student Day Festivalu, kazavši kako ih posebno veseli raznovrstan i bogat program te sve veći broj publike koja dolazi iz Rijeke i drugih gradova. Filipović je naveo kako festival doprinosi promociji grada kao sveučilišnog i turističkog centra te ga čini atraktivnijom lokacijom za sve koji u Rijeci žele studirati, dok je Medarić iskazala zadovoljstvo suradnjom Sveučilišta i županije kojom je nastala i nedavno otvorena studentska ambulanta.

Student Day Festival zbiva se pod organizacijom Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i RIKUP-a uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Sveučilišta u Rijeci.