Od 9. do 12. svibnja

07.05.2019.

Srednjoškolci teatra TRY ovog tjedna izvodi dvije nove predstave o korupciji i migracijama

Srednjoškolska grupa teatra TRY ovaj tjedan, od 9. do 12. svibnja, u 20 sati, u Filodrammatici predstavlja dvije izvedbe – Dobra Villa Demokracije i The Adventures of Odi Sejkovich!

Srednjoškolska grupa teatra TRY ovaj tjedan, od 9. do 12. svibnja, u 20 sati, u Filodrammatici predstavlja dvije izvedbe – Dobra Villa Demokracije i The Adventures of Odi Sejkovich!

Dobra Villa Demokracije je prva predstava TRY teatra napisana većinom na hrvatskom jeziku. Vodi nas u život veoma radišne ministrice Mlađane i njene odane savjetnice Ćupke u Ministarstvu Demografije koje karikira (nažalost, ne previše) mnoga slična ministarstva u RH i susjedstvu. No postoji jedan problem: predstavnici Europske komisije posjetili su Ministarstvo i žele znati kako ministrica troši njihove novce. Ne želite propustiti ovu kratku, satiričnu komediju koja se bavi iznimno važnim pitanjima kao na primjer zašto je Ministrica kupila villu na moru te hoće li na sastanku biti posluženi ćevapi!

The Adventures of Odi Sejkovich je tragikomičan pogled na migraciju iz perspektive mladog čovjeka. Vrlo aktivna dramaturgija neprekidno miješa smiješno sa tužnim, željeno sa realnim, te od predstave stvara ogledalo društva koje jednom rukom ispraća svoje mlade prema “boljem životu”, a drugom grčevito odbija one za koje je ono samo taj isti bolji život. Prateći dogodovštine antiheroja Odija i njegove družine životopisnih suputnika, publika ima priliku pratiti i teške odluke te neminovne situacije s kojima će se mladi glumci suočavati u stvarnom životu.

Obje predstave se na jednostavan i humorističan način bave temama relevantnim ne samo za srednjoškolce već i za odrasliju publiku, a problem korupcije, nezakonitog povlačenja novaca i migracije kroz perspektivu srednjoškolske grupe TRY theatrea možete pogledati od četvrtka do nedjelje, od 9. do 12. svibnja, u 20h u kazalištu Filodrammatica!

Predstave su titlane a ulaznice po cijeni od 20 kn se mogu kupiti od 19:30h na ulazu u dvoranu.

Rezervacije ulaznica su moguće putem maila udruge: try@trytheatre.org.