Razvoj znanosti

18.06.2019.

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu „Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci“ za kalendarsku godinu 2018.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u srijedu 1. ožujka pokrenuli su znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonose razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

Tijekom 15 godina, Zaklada Sveučilišta uručila je 97 nagrada u četiri znanstvena (društvene i humanističke znanosti, prirodne i biomedicinske znanosti, tehničke i biotehničke znanosti, interdisciplinarno područje) i umjetničkom području, od kojih se posebno ističu osam nagrada za životno djelo.

Cjelovita natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama Zaklade. Rok za podnošenje prijava je 9. rujna 2019. godine.

U slučaju nejasnoća i upita, slobodno se obratite na zaklada@uniri.hr.