Prezentacija u Gradskoj vijećnici

07.05.2019.

Projekt "Rijeka - zdravi grad" predstavljen studentima pedagogije

Autor: Smiljana Radović Lagator

U Gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta Rijeka – Zdravi grad studentima pedagogije na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

U Gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta Rijeka – Zdravi grad studentima pedagogije na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Prezentacija je organizirana za polaznike kolegija “Pedagogija treće životne dobi” i kolegija „Odnosi u obitelji“, kojima je predstavljen projekt „Rijeka – Zdravi grad“ s posebnim naglaskom na rad Grada Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije što se tiče osoba starije životne dobi i potpore obiteljima te rada tematskih grupa za zdravo starenje te za potporu obitelji i mladima projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

O programima su govorili pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić te predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji su ujedno i voditelji tematskih grupa – Helena Glibotić Kresina voditeljica je Tematske grupe za zdravo starenje, a Darko Roviš voditelj tematske za potporu obitelji i mladima.

Prof. Jasminka Zloković s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta izrazila je uvjerenje kako će ove informacije pomoći studentima u njihovom budućem radu, budući da se kroz politiku Grada Rijeke te putem projekta Rijeka – Zdravi grad osmišljavaju programi usmjereni očuvanju i poboljšanju zdravlja i socijalnih prilika građana svih životnih dobi.

Pročelnica Mušković istaknula je kako je u Rijeci, osim pomoći propisane zakonom, građanima nudi značajan broj pomoći i programa, čiji je broj, ne uzima li se u obzir Zagreb koji ima status županije, najveći u Hrvatskoj. Prateći statistiku, ali i stanje na terenu, Grad Rijeka nastoji prilagođavati potporu potrebama građana, a u tome je velika uloga upravo projekta „Rijeka – Zdravi grad“ koji ima niz projekata namijenjenih obiteljima, mladima te starijim sugrađanima.