Stvaralaštvo djece i mladih

29.01.2019.

Počeli gradski školski susreti Lidrano 2019.

Okruglim stolovima za literarni i novinarski izraz danas su u Domu mladih započeli školski susreti LiDraNo 2019. na gradskoj razini, koji se nastavljaju sutra i preksutra, 30. i 31. siječnja, u Filodrammatici, recitatorskim i scenskim stvaralaštvom učenika osnovnih i srednjih škola. U ovogodišnjim susretima sudjeluje 279 učenika i 59 mentora iz škola s područja grada Rijeke i Opatije.

Održan je ovogodišnji susret LiDraNo u kategorijama literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola grada Rijeke i riječkog prstena. Dvorana Filodrammatice poslužila je za scenski dio dvodnevnog programa, a na njezinim daskama 208 učenika izvelo je ukupno 92 rada.
S prošlogodišnjeg Lidrana u Filodrammatici

"Vjerujemo da će nas i ovogodišnji LiDraNo obogatiti originalnim literarnim i novinarskim radovima, ljepotom i snagom poetskoga kazivanja te zanimljivim i vrijednim scenskim igrama", navodi se u priopćenju Doma mladih.

Program dramskog dijela natjecanja s točnim redoslijedom natjecatelja te popis najuspješnijih sudionika u literarnom i novinarskom izrazu dostupan je na internetskim stranicama Doma mladih.

Tagovi: