Dvije izvedbe nove Malikove predstave

28.05.2019.

Ovog vikenda premijera "Antigone" Kazališne radionice Malik

Kazališna radionica Malik Rijeka premijerno će izvesti predstavu „Antigona“ u petak i subotu, 31. svibnja i 1. lipnja, s početkom u 20 sati u prostoru Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Predstava je rađena u minimalističkom stilu suvremenog izričaja u intimnom prostoru suigre, koju mladi glumci, polaznici „Malika“ u dobi od 13 do 28 godina, dijele s publikom na ogoljeloj pozornici.

Kazališne radionice Malik Rijeka premijerno će izvesti predstavu „Antigona“ u petak i subotu, 31. svibnja i 1. lipnja, s početkom u 20 sati u prostoru Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Predstava je rađena u minimalističkom stilu suvremenog izričaja u intimnom prostoru suigre, koju mladi glumci, polaznici „Malika“ u dobi od 13 do 28 godina, dijele s publikom na ogoljeloj pozornici.

Novu predstavu su najavili umjetnička voditeljica Malika Denis Kirinčić i polaznici radionice David Trkulja, Matija Čukurić, Bruno Baćac, Sara Bunić, Ivana Flego, Iva Magaš, Dora Bužić i Jana Dijan. Predstava je uprizorena prema tekstu Jeana Anoiliha, nastalom tijekom Drugog svjetskog rata, koji predstavlja suvremeni prikaz klasične grčke tragedije „Antigona“.

Djelom dominiraju mračni tonovi, naglašeni pesimizam i zgađenost nad licemjernim moralom građanskog društva, te spoznaja o apsurdnosti ljudske egzistencije.

Predstavu je režirala Denis Kirinčić, oblikovanje zvuka prema izboru glazbe J.S. Bacha djelo je Davida Trkulje, dok je za oblikovanje svjetla zadužen David Dubrović.

Predstava je uvrštena u Javne potrebe za kulturu u 2019. godini Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.