Code Club

02.05.2019.

Otvorene prijave za novi ciklus radionica programiranja u CTK-u Rijeka

Centar tehničke kulture Rijeka otvorio je upise u novi ciklus besplatnih radionica Code club, koje će se održavati petkom od 15:00 do 16:00. Na radionicama će se učiti o programiranju u Scratchu, programu putem kojeg se može naučiti vizualno programirati.

Centar tehničke kulture Rijeka otvorio je upise u novi ciklus besplatnih radionica Code club, koje će se održavati petkom od 15:00 do 16:00. Na radionicama će se  učiti o programiranju u Scratchu, programu putem kojeg se može naučiti vizualno programirati.

Novi ciklus radionica kreće u petak, 3. svibnja i održavat će se tijekom svibnja (svaki petak zaključno s 31. svibnja). Radionice su namijenjene učenicima od 2. do 6. razreda osnovne škole, a voditi će ih studenti Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom profesorice Vedrane Mikulić Crnković.

Sudjelovanje u radionicama je besplatno zahvaljujući financijskoj podršci projektu od brojnih donatora: Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Zaklade Hrvatska za djecu.

Prijaviti se možete putem obrasca na poveznici.

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice.

Više informacija o radionicama i aktivnostima možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka