Novi studij u Rijeci

04.07.2018.

Održivi agroturizam od jeseni na Veleučilištu

Autor: Radio Rijeka

Održivi agroturizam novi je studijski program koji će od ove jeseni studenti moći pohađati na Veleučilištu u Rijeci. Novi program predstavljen je u prostoru Kašetice primorsko-goranske, a povod je buduća suradnja studenata s proizvođačima hrane i pića koji plasiraju proizvode upravo u Kašeticu.

Veleučilište u Rijeci

Predstavljanju su nazočili zamjenik župana Petar Mamula, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a Dalibor Šošarić, Saša Hirnig - dekan Veleučilišta u Rijeci i profesorica Slavica Dudeš.

Dekan Hirnig na predstavljanju je naglasio da je jako zadovoljan brzinom uspostave novog programa, koji zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji svoj početak bilježi u rekordnom vremenu od samo godinu dana. Dekan se pohvalio velikim iskustvom Veleučilišta Rijeka, čija je ispostava u Poreču odgojila veliki broj istarskih vinara i maslinara.

Zamjenika župana Petra Mamulu raduje da će svi, koji će kroz redoviti i izvanredni studijski program završiti trogodišnji studij, moći aplicirati na natječaje za razvoj poljoprivrednih kultura, koje uspijevaju na području Primorsko-goranske županije.

Novi studij, koji će trajati šest semestara, mogu upisati svi koji su maturirali do 2010. godine, ali i prije. Predviđeno je da tijekom studija studenti imaju puno prakse, a znanje će stjecati kod proizvođača hrane iz Primorsko-goranske županije, s kojima Veleučilište u Rijeci ima odličnu suradnju. (Radio Rijeka)

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1