VIDEO

25.02.2019.

Napadaj panike ili neka teška bolest?

Autor: Betty Stojnić

U sklopu osme po redu Rijeke psihologije, manifestacije posvećene popularizaciji psihologije, u Gradskoj vijećnici održano je predavanje i predstavljanje knjige „Napadaj panike ili neka teška bolest?“ psihologinje Andreje Kostelić-Martić.

U sklopu osme po redu Rijeke psihologije, manifestacije posvećene popularizaciji psihologije, održano je predavanje i predstavljanje knjige naziva „Napadaj panike ili neka teška bolest?“ Andreje Kostelić-Martić u Gradskoj vijećnici.

Andreja Kostelić-Martić dugi se niz godina bavi radom sa žrtvama mobinga na poslu te je specijalizirani psihoterapeut u domeni kognitivno-bihevioralne terapije. To je znanje usmjerila prema istraživanju fenomena napadaja panike i 2017. godine izdaje knjigu za samopomoć Napadaj panike ili neka teška bolest?.

Napadaji panike čest su problem ljudi koji su pod kontinuiranim stresom i/ili koji su nesigurni oko vlastite spremnosti da podnose emocionalno i fizički zahtjevne situacije. Kako se napadaji panike često javljaju uz neugodne tjelesne simptome kao što je otežano disanje ili ubrzani rad srca, osobe koje ih po prvi put doživljavaju se nerijetko prepadnu njihovih mogućih zdravstvenih posljedica. Iako su najčešće bezopasni, takvi napadaji znatno otežavaju svakodnevicu svih koji ih učestalo proživljavaju. Predavačica se zato trudi informirati širu javnosti o prirodi napadaja panike i njima prikladnim terapeutskim tehnikama.

Više možete saznati u video prilogu.