Sveučilište u Rijeci ugostilo nacionalnu akciju "Hrvatska pamet Hrvatskoj"

29.04.2019.

Na Kampusu održan okrugli stol o mjerama protiv iseljavanja mladih iz Hrvatske

Nacionalna putujuća akcija Večernji list grupe s ciljem zadržavanja mladih u domovini „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ predstavljena je i u Rijeci gdje se u ponedjeljak 29. travnja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim centrom Rijeka održao interaktivni panel „Budućnost u Hrvatskoj“ posvećen problematici raseljavanja mladih Hrvata, ali i potencijalnim rješenjima.

Nacionalna putujuća akcija Večernji list grupe s ciljem zadržavanja mladih u domovini „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ predstavljena je i u Rijeci gdje se u ponedjeljak 29. travnja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim centrom Rijeka održao interaktivni panel „Budućnost u Hrvatskoj“ posvećen problematici raseljavanja mladih Hrvata, ali i potencijalnim rješenjima. / Foto: press mtaerijal, Poslovni dnevnik

Nacionalna akcija „Hrvatska pamet Hrvatskoj“, pokrenuta od strane utjecajnih medija Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, strateški je orijentirana na poticanje zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj. Kroz koncept putujućih okruglih stolova i tribina pod zajedničkom egidom „Budućnost u Hrvatskoj“ u šest gradova, strateški pozicioniranih na sveučilištima, pokušat će kroz sinergiju predstavnika poslovne, akademske i političke javnosti u formi dijaloga predstaviti mjere i korake koji se provode regionalno i nacionalno kako bi potaknuli buduće naraštaje na ostanak i razvoj.

Nacionalna putujuća akcija Večernji list grupe s ciljem zadržavanja mladih u domovini „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ predstavljena je i u Rijeci gdje se u ponedjeljak 29. travnja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim centrom Rijeka održao interaktivni panel „Budućnost u Hrvatskoj“ posvećen problematici raseljavanja mladih Hrvata, ali i potencijalnim rješenjima. / Foto: press mtaerijal, Poslovni dnevnikVažnost i značaj akcije u svojim pozdravnim govorima naglasili su i visoki uzvanici – član Uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija. Po završetku uvodnih govora uslijedio je okrugli stol na temu mjera koje se provode kako bi potaknuli buduće naraštaje na ostanak i razvoj, a u diskusiji su sudjelovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, vijećnik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Đanino Sučić, direktor i suvlasnik tvrtke Alarm automatika d.o.o. Boris Popović, osnivač udruge UPTZ i voditelj projekta Adria Hydrofoil Ljubomir Pozder te dr. med. specijalizant kardiologije u KBC-u Rijeka Josip Aničić. Na manifestaciji su sudjelovali i voditelj tima studenata koji se bave inovacijama u izradi formula Filip Bratoš te direktor i suosnivač tvrtke STEMI Marin Trošelj od kojih su okupljeni imali priliku čuti kako ostvariti uspješan biznis u Hrvatskoj.

Nakon okruglog stola uslijedilo je otvorenje velike slavljeničke izložbe Večernjeg lista „Zajedno smo 60 godina“ koja kroz zanimljiv i interaktivan sadržaj prikazuje bogatu povijest medijskog lidera u zemlji, uz prigodan uvodni govor glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića.  Izložbu će svi zainteresirani moći pogledati u predvorju restorana Kampus do 3. svibnja od 8 do 21 sat.