VIDEO: Otvoren Festival susjedstva

03.03.2020.

Kampus je za sve!

Autor: Sanja Kapidžić

U ponedjeljak, 2. ožujka, održalo se svečano otvorenje Festivala susjedstva Kampus, trećeg po redu u okviru projekta 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. Objedinjen naslovom Camp(with)Us — Kampus za sve, program Kampusa i riječkog Sveučilišta otvara svoja vrata znanja i predstavlja se s dvadeset i osam interdisciplinarnih programa i projekata u izvedbi sveučilišnih profesora i studenata.

U ponedjeljak, 2 ožujka, održalo se svečano otvorenje Festivala susjedstva Kampus, trećeg po redu u okviru projekta 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. Objedinjen naslovom Camp(with)Us — Kampus za sve, program Kampusa i riječkog Sveučilišta otvara svoja vrata znanja i predstavlja se s dvadeset i osam interdisciplinarnih programa i projekata u izvedbi sveučilišnih profesora i studenata.

Program Sveučilišnog kampusa jedinstven je primjer suvremene sveučilišne kampus-kulture kojim se uspostavljaju veze sa zajednicom i gradom. Posjetitelji će tako moći upoznati Kampus kroz Razgled(nice) otvorenih vrata sveučilišnih odjela, pametne STEM radionice, KPR kiosk, Čarobnu matematiku, Inspiracije iz nanosvijeta, Putujuće znanstvenike, Šetnju sjećanja, umjetnički kolektiv Ja:To, Projekt Sušak - umjetnost sjećanja i brojne druge programe.

U svojoj europskoj ekstenziji Kampus se povezuje s talijanskim Trstom koji u 2020. godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice znanosti.

Kampus je kroz program Vitamin D ugostio hrvatskog umjetnika Darka Fritza koji se predstavio hortikulturnom intervencijom u prostoru „I am not a Robot“ koju izvodi u suradnji s udrugom „4 grada Dragodid“, KD Čistoća d.o.o. i Saveza udruga Molekula iz Rijeke.