FOTOGALERIJA

30.01.2019.

Gradonačelnik primio učenike i mentore koji svojim znanjem osvajaju natjecanja

Autor: Smiljana Radović Lagator

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima osvojili prva tri mjesta te za mentore tih učenika.

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima osvojili prva tri mjesta te za mentore tih učenika.

Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja mentorima i učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, a s ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti.

Učenicima i njihovim mentorima koji su postigli zapažen uspjeh na takmičenjima iz jezično-umjetničkog, prirodoslovno-matematičkog, humanističkog, gospodarstvenog, strukovnog, umjetničkog, zdravstvenog i ekološkog područja priznanja su uručili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Čestitavši svim uspješnim učenicima i mentorima, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako ga iz godine u godinu veseli vidjeti koliko u Rijeci ima talentiranih mladih ljudi – najbolji dokaz kako grad ostaje u dobrim rukama.

U školskoj 2017./2018. godini 53 prosvjetna radnika riječkih odgojno-obrazovnih ustanova pripremila su ukupno 33 učenika i 29 ekipa koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i/ili međunarodnoj razini natjecanja, susreta ili smotri.

U školskoj 2017./2018. godini ostvarena su 62 postignuća od prvog do trećeg mjesta. Jedno od prva tri mjesta postigla su 33 učenika pojedinačno (8 iz osnovnih i 25 iz srednjih škola) te 29 ekipa (10 iz osnovnih i 19 iz srednjih škola).

Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području kao i poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje te njihovo međusobno natjecanje.

Natjecanja se održavaju svake školske godine, započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

Popis uspješnih učenika i mentora u školskoj 2017. / 2018. godini dostupan je OVDJE.