VIDEO

10.04.2019.

Festival znanosti: Održana tribina Glasaj za Europu / Glasaj za znanost

Autor: Betty Stojnić

Prvi događaj koji je održan u sklopu 17. festivala znanosti nosio je naziv Glasaj za Europu / Glasaj za znanost, uoči izbora za Europski parlament. Sveučilište u Rijeci organiziralo je tribinu s nadom da će posjetiteljima približiti stanje europske i hrvatske obrazovne politike te važnost hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Prvi događaj koji je održan u sklopu 17. festivala znanosti nosio je naziv Glasaj za Europu / Glasaj za znanost, uoči izbora za Europski parlament. Sveučilište u Rijeci organiziralo je tribinu s nadom da će posjetiteljima približiti stanje europske i hrvatske obrazovne politike te važnost hrvatskog članstva u Europskoj Uniji.

Na tribini su sudjelovali  izaslanik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Sokol, viši znanstveni suradnik s Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić, dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Zoran Kurelić, kolumnistica Sanja Modrić, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula i ravnatelj Instituta "Ruđer Bošković" David Smith.

Tribinu je uvodnim izlaganjem otvorila rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, a diskusiju je moderirala urednica i voditeljica televizijske kuće N1 Nataša Božić Šarić. Pozicija Republike Hrvatske u Europskoj uniji, njezina sudbina nakon turbulentnih promjena kao što je izlazak Ujedinjenog Kraljevstva te budućnost studenata u Hrvatskoj samo su neka od pitanja kojima je bila posvećena intenzivna rasprava panelista.

Program Festivala znanosti se nastavlja do 13. travnja s brojnim događajima i manifestacijama. Puni riječki program možete pronaći na web stranci festivala.