Zimski praznici u knjižnici

04.01.2018.

Društvene igre i kreativne radionice za djecu u Gradskoj knjižnici Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka u siječnju, tijekom zimskih praznika, za djecu je pripremila tri zanimljive aktivnosti za druženje u toplom – turnir društvenih igara i dvije kreativne radionice.

U petak,11. studenog, u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, održalo se predstavljanje rada Ronya Orena i njegove knjigu za djecu “Divlje životinje”. Ovaj izraelski autor, ilustrator i redatelj održao je i dvije radionice modeliranja plastelinom za djecu po metodi rada s plastelinom koju je predstavio u svjetski uspješnoj seriji knjiga “Tajne plastelina”.

U Dječjem odjelu Stribor svakim danom od ponedjeljka 8. siječnja do petka 12. siječnja od 11 do 13 sati igrat će se turnir društvenih igara "Bez mobitela" za djecu od 10 do 14 godina. Za sudjelovanje je potrebna prijava, na e-mail stribor@gkri.hr, na telefon 211-573 i osobno u Striboru.

„Za sve one koji misle da bez mobitela ne bi mogli preživjeti sat-dva dnevno, imamo pravu stvar - udarnu trojku u sastavu Dixit, Boggle i Tik Tak Bum! Društvene igre iz (skoro pa) 21. stoljeća, igre koje pršte akcijom i eksplozijama, ali ponajviše brzim mladim mozgovima koji pokušavaju prokljuviti što to točno suigrači misle kad kažu "asocijacija: zimski praznici", a pred njima se nalazi niz slika s pješčanim plažama, morskim sirenama i tu i tamo kojom kornjačom“, navodi se u najavi turnira na portalu Gradske knjižnice Rijeka.

"Čamac za čitanje", kreativna radionica izrade čitateljskih sjedalica za djecu i odrasle, održat će se u utorak 9. siječnja i četvrtak 11. siječnja od 17 do 19 sati, također u Dječjem odjelu Stribor. Ako se pitate se što je to čitateljska sjedalica, jedini način da otkrijete misterij jest da dođete, sami ili u društvu mlađih ukućana, i sami napravite koju, poručuju iz knjižnice.

Prijave za radionicu primaju se na e-mail stribor@gkri.hr, na telefon 211-573 i osobno u Striboru.

Treća aktivnost pod nazivom "Il primo volo - Prvi let" kreativna je radionica modeliranja ptića, za djecu od 8 do10 godina, održat će se u utorak, 9. siječnja 2018. u 18h u ogranku Trsat. Pod stručnim vodstvom Izabele Peculić i uz priču autorice knjige Il primo volo - Prvi let Melite Adany, djeca će modelirati ptiće inspirirane pričom.

Prijave za radionicu primaju se na e-mail trsat@gkri.hr, na telefon 564-251 i osobno u Ogranku Trsat.