Studentski filmski festival

09.05.2019.

Do 15. svibnja rok za prijavu filmova na 6. STIFF festival

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva producente i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-kinu u Rijeci. Rok za slanje prijava je do 15. svibnja 2019. godine.

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva producente i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-kinu u Rijeci. Rok za slanje prijava je do 15. svibnja 2019. godine. / Foto: STIFF
Foto: press materijal

Prijava filmova za autore i autorice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore je besplatna a kupon možete zatražiti putem maila na stiff@uniri.hr.

Tema ovogodišnjeg festivala je STRAH. Kroz program 6. STIFFa diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti.

STIFF film festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu "straha" nije uvjet za prijavu filmova.

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2017. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

***

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

STIFF je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a i Grada Rijeke i Primorsko goranske županije.

Sve detalje o festivalu potražite na službenoj stranici STIFFA-a.