Veliki uspjeh Budi++ ekipe

25.03.2019.

Daroviti riječki informatičari na državnom natjecanju osvojili čak pet medalja

Na Državnom natjecanju iz informatike, što se u Primoštenu održalo od 20. do 22. ožujka, daroviti riječki informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola, osvojili su čak pet medalja, rečeno je danas na konferenciji za medije u Centru tehničke kulture Rijeka.

Na Državnom natjecanju iz informatike što se u Primoštenu održalo od 20. do 22. ožujka daroviti riječki informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola, osvojili su čak pet medalja, rečeno je danas na konferenciji za medije u Centru tehničke kulture Rijeka. Foto: CTK Rijeka, press materijal
Foto: CTK Rijeka

Na natjecanju je sudjelovalo šest polaznika Budi++ radionica za darovite učenike u Centru tehničke kulture Rijeka, koji su se natjecali u kategorijama Logo, Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike.

Predstavnici Budi++ ekipe kući su se vratili s čak pet medalja – Jakov Tomasić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole za svoju android aplikaciju Learn aChord te treće mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole, Antonio Erdeljac je svojim radom CityCoin drugi u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole, a Marin Kupanovac i Jakov Celin su osvojili drugo mjesto svaki u kategoriji Logo za 6. razred odnosno 7. razred osnovne škole.

Na Državnom natjecanju iz informatike što se u Primoštenu održalo od 20. do 22. ožujka daroviti riječki informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola, osvojili su čak pet medalja, rečeno je danas na konferenciji za medije u Centru tehničke kulture Rijeka. Foto: CTK Rijeka, press materijalJakov Tomasić, učenik 3. razreda Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, natjecao se u dvije kategorije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Prvo mjesto  osvojio sa android aplikacijom Learn aChord, primarno namijenjenom glazbenicima te učenicima glazbenih škola. Na zabavan i interaktivan način korisnik može vježbati slušno prepoznavanje intervala, akorda i tonova te trenirati glazbeni sluh. Korisničko sučelje je dobro uređeno te lako za korištenje svim uzrastima. U kategoriji Osnove informatike, osvojio je 3. mjesto.

Antonio Erdeljac, učenik 3. razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, natjecao se treću godinu zaredom u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole. Ove godine, pripremio je aplikaciju CityCoin - platforma za stvaranje pametnog grada. Uzorom na funkcije kartica pametnih gradova poput Rijeka City Card kojom se omogućuje plaćanje autobusnih linija, parkinga i manjeg shoppinga dolazimo do više razine razvoja pametnih gradova. CityCoin omogućuje jednostavnu integraciju grada u sustav pametnih gradova kroz web i mobilnu aplikaciju. Antonio je osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju.

Bojan Puvaća, učenik 3. razreda Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, natjecao se u kategoriji Algoritmi za 3. razred srednje škole, te je osvojio 10. mjesto.

Marin Kupanovac, učenik 6. razreda Osnovne škola Zamet Rijeka, natjecao se je u kategoriji Logo za 6. razred te je osvojio 2. mjesto dok je Jakov Celin, učenik 7. razreda Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov, Opatija, također osvojio 2. mjesto, ali u kategoriji Logo za 7. razred.

Na Državnom natjecanju iz informatike što se u Primoštenu održalo od 20. do 22. ožujka daroviti riječki informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola, osvojili su čak pet medalja, rečeno je danas na konferenciji za medije u Centru tehničke kulture Rijeka. Foto: CTK Rijeka, press materijalSimeon Stefanović, učenik 8. razreda Osnovne škola Zamet, natjecao se u dvije kategorije: Logo za 8. razred za koje je osvojio 4. mjesto, te Algoritmi za 8. razred na kojem je osvojio 6. mjesto.

S darovitim polaznicima redovito rade mentori koji su do prije nekoliko godina bili korisnici programa Budi++, te su i sami osvajali brojne nagrade i priznanja. Oni su Dino Ilić, Kristijan Vulinović i Ivana Žužić.

Uz same natjecatelje, konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici donatora Eugenija Perić iz Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te Zinka Štefančić Matoc, viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe, Olivera Stanić, izvršna direktorica CTK Rijeka, Loris Rašpolić, koordinator obrazovnih programa CTK te mentori Dragica Rade iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Gabrijela Krišković iz Osnovne škole Zamet, Dino Ilić i Ivana Žužić.