VIDEO

20.05.2019.

Dani Sveučilišta u Rijeci: Studentske udruge predstavile svoje projekte

Autor: Betty Stojnić

Sveučilište u Rijeci udružilo se sa svojim Studentskim zborom u organizaciji bogatog programa povodom 46. „rođendana“ – Dana sveučilišta.

Na Kampusu se u sklopu Dana Sveučilišta u Rijeci održalo predstavljanje studentskih udruga gdje je svaka studentska organizacija mogla posjetitelje upoznati sa svojim radom na info štandovima. Od drone tima Tehničkog fakulteta u Rijeci do Crvenog križa, predstavljanje je dokazalo da se studenti u Rijeci bave raznovrsnim aktivnostima i projektima, a dana im je mogućnost da se dokažu i u sportu.

Od 13. svibnja održan je niz tribina, okruglih stolova, seminara te sličnih obrazovnih i akademskih događaja. Program je, međutim, proširen i stand-upom, kvizovima i drugim aktivnostima namijenjenim studentima. Središnji događaj, Dies Academicus, odvio se na sam dan osnutka Sveučilišta u Rijeci (17. svibnja). Tijekom ceremonije dodijeljene su rektorove nagrade najboljim studentima, zvanje Professor emeritus, te statusi počasnih profesora.

Istovremeno se na Kampusu održalo predstavljanje studentskih udruga gdje je svaka studentska organizacija mogla posjetitelje upoznati sa svojim radom na info štandovima. Od drone tima Tehničkog fakulteta u Rijeci do Crvenog križa, predstavljanje je dokazalo da se studenti u Rijeci bave raznovrsnim aktivnostima i projektima, a dana im je mogućnost da se dokažu i u sportu. Kako sve studenti i sveučilište doprinose životu u gradu, saznajte u video prilogu.