VIDEO

11.06.2018.

"Brajda ponosno": Osnovna škola Brajda snimila spot za svoju novu himnu

"Brajda ponosno" naziv je nove himne Osnovne škole Brajda za koju je snimljen i video spot. Svjetlo dana ugledao na priredbi povodom Dana škole 2018. kada je filmska skupina ove škole svoj uradak predstavila učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i uzvanicima.

"Brajda ponosno" naziv je nove himne Osnovne škole Brajda za koju je snimljen i video spot, koji je svjetlo dana ugledao na priredbi povodom Dana škole kada je filmska skupina svoj uradak predstavila učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i uzvanicima.

Projekt je pokrenut školske godine 2015./2016. kada su učenici, djelatnici i roditelji tombolom – Brajdolom prikupljali financijska sredstva za studijsko snimanje nove himne Osnovne škole Brajda.

Cijele iduće školske godine učenici malog i velikog školskog zbora učili su i uvježbavali tekst i melodiju himne za koju je  tekst napisala učiteljica Svjetlana Pantoš, a uglazbila učiteljica glazbene kulture Maja Bolić. 

"Brajda ponosno" naziv je nove himne Osnovne škole Brajda za koju je snimljen i video spot, koji je svjetlo dana ugledao na priredbi povodom Dana škole kada je filmska skupina svoj uradak predstavila učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i uzvanicima. Solistice Mia i Lana Negovetić, Kristina Ilijaš, Iva Roščić, Ana Kovačić, Clara Štimac, Chiara Kovačević, Ana Šubat, Rafaela Šparožić, Hira Beganaj i Laura Lukašić odradile su odličan posao i u aranžmanu Matka Basare snimili himnu u Studiju Maraton.

To je ove školske godine bio povod filmskoj skupini da na osnovu audio zapisa  osmisle projekt izrade video spota za himnu Osnovne škole Brajda. Učenici Gabriel Smolić, Borna Periš, Daniel Pleše, Leon Puhar i Niko Žic te voditeljica filmske skupine učiteljica Ana Kurilić često su bili viđeni gosti u učionicama, uredima i hodnicima škole. 

„Učiteljica Ana Kurilić je režirala i montirala video spot, a za snimanje dronom pomogla nam je ekipa HTV-a, Ranko Stojanac i Velimir Stamatović. Posebno se zahvaljujemo Domu mladih i voditelju filmske radionice Josipu Šarliji na ustupljenoj video opremi“, navode iz OŠ Brajda, koja sada ima jedinstveni audio-vizualni identitet čime je okončan trogodišnji projekt snimanja nove školske himne.