CTK Rijeka

07.12.2018.

Bootcamp IT: Prijavite se na besplatno osposobljavanje za Junior Developere!

Do nedjelje, 13. siječnja 2019. godine traju upisi u drugi ciklus besplatnog intenzivnog programa osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta „Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera“.

Do 23. rujna traju upisi u besplatan intenzivan program osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta „Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera“, koji u suradnji s Gradom Rijekom i drugim parterima provodi Centar tehničke kulture Rijeka. Program traje 318 sati kroz koje će sudionici imati priliku razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te u posljednjem mjesecu osposobljavanja zajedno s kolegama surađivati na projektnom zadatku koji će zadati potencijalni poslodavci.

U program se mogu uključiti isključivo nezaposlene osobe državljani Republike Hrvatske, koje svoj status mogu dokazati potvrdom o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti. Osim toga, važno je ispuniti prijavnicu kojoj je potrebno priložiti navedenu potvrdu ili izjavu, te životopis i kopiju osobne iskaznice. Kao što je već navedeno, predznanje iz programiranja nije potrebno za uključivanje u osposobljavanje, no od polaznika se očekuju osnovna informatička znanja te dobro poznavanje engleskog jezika.

Selekcija kandidata provest će se kroz tri kruga: (1) provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, (2) psihološko testiranje koje se sastoji od testa logičkog razmišljanja i testa ličnosti te (3) završni razgovor na engleskom jeziku. Polaznici će tijekom procesa selekcije sudjelovati i u profesionalnoj orijentaciji koja će se dogoditi tijekom druge faze selekcije te će na taj način moći razgovarati s psihologom o svojim interesima i dobiti savjet prema kojim zanimanjima da se usmjere prilikom odabira buduće karijere.

Edukacija drugog ciklusa počinje 4. ožujka 2019., a odvijat će se svakim radnim danom sve do 7. lipnja 2019. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti.

Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Trošak osposobljavanja Bootcamp IT pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt. Projekt zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Više informacija o projektu, upisima i poslodavcima uključenim u projekt saznajte na portalu Start IT.

Podsjetimo, u tijeku je prvi ciklus edukacije Bootcamp IT u koji je uključena 21 nezaposlena osoba. Tijekom tromjesečnog intenzivnog osposobljavanja oni će steći znanja programiranja, a krenut će od osnova prema objektno orijentiranom programiranju, JavaScriptu, Bootstrapu, jQueryju i Pythonu. Od polaznika se ne očekuje predznanje iz programiranja, već samo motivacija da se nauče sve petlje, polja i funkcije, kao i sposobnost rada u timu jer posljednjih mjesec dana polaznici zajedno u manjim grupama rješavaju zadatak iz poslovnog sektora koji će im postaviti neki od poslodavaca-mentora uključenih u projekt Bootcamp IT. Osim tehničkih znanja programiranja, polaznici će sudjelovati u 30 sati edukacije iz poslovnih vještina. Osposobljavanje završava Demo danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te sudjeluju u razgovorima s poslodavcima 1 na 1. Na isti će se način, odviti i drugi ciklus osposobljavanja Bootcamp IT.