Počinju nove radionice za učenike

04.02.2019.

ZTK Rijeka i partneri započeli rad na projektu "Laboratorij STEM vještina"

Početkom siječnja ove godine, Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s Osnovnom školom Podmurvice, Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, Tehničkom školom Rijeka, Udrugom informatičara Ogulin i Zajednicom tehničke kulture Čakovec, započela je s provedbom projekta „Laboratorij STEM vještina“.

Nakon nabavke 3D printera i 3D skenera za polaznike radionica modeliranja, u Tehnički centar mladih stigla je i jedna bespilotna letjelica, čija je prezentacija održana u utorak, 30. listopada, u prostorijama  Zajednice tehničke kulture Rijeka. Dron "DJI Spark", koji će omogućiti realizaciju novih programa za riječke školarce, Centru su donirali Savez inovatora PGŽ Rijeka i tvrtka "IB informacijske tehnologije" iz Ogulina.

Projekt se odvija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odobrilo bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladeži u školskoj godini 2018./2019.

Projektom „Laboratorij STEM vještina“ organizirat će se niz radionica gdje će učenici naučiti osnove programiranja i robotike, a praktičnim radom na laserskom uređaju, koji stiže početkom veljače, izrađivati će sastavne dijelove koje će koristiti u edukacijama iz robotike. Time se zaokružuje obrazovni proces, uključujući teorijsko i praktično obrazovanje. U prvoj fazi projekta za realizaciju aktivnosti nabavljena su tri prijenosna računala marke ASUS, izvršena je instalacija i testiranje nove opreme.