Riječki zeleni tjedan

15.05.2019.

Zelena radionica "Kolorflorista" 16. svibnja u RiHubu

U četvrtak, 16. svibnja, u RiHubu (Ivana Grohovca 1/a), u 17:30 sati održat će se zelena radionica "Kolorflorista" u sklopu programa Riječkog zelenog tjedna. Polaznici radionice naučit će kako manipulirati bojama cvijeća u svom vrtu ili kako dobiti željenu prirodnu boju koju je moguće koristiti u hrani, piću i umjetnosti.

 

Radionicu pod organizacijom TD Rijeke 2020 vodit će voditeljica galerije Živi Atelje Dk i dizajnerica Maja Subotić Šušak.

Riječki zeleni tjedan održava se od 13. do 17. svibnja 2019. u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad kroz osvještavanje važnosti zelene infrastrukture, važnosti pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, uključivanje zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i očuvanje bioraznolikosti flore i faune.

EU Green Week svake se godine usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna i njegovog mota, a ovogodišnja tema je „Primjena okolišnih politika i zakona“ s motom „Preuzmi inicijativu!“.