FOTOGALERIJA

02.01.2018.

Zavirite u unutrašnjost novog vrtića Đurđice na Vojaku

Ovog mjeseca otvara se novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku, čak šesti po redu novi vrtić koji je Grad Rijeka realizirao posljednjih godina.

Ovog mjeseca otvara se novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku, čak šesti po redu novi vrtić koji je Grad Rijeka realizirao posljednjih godina.
Foto: Ivica Nikolac

Radovi na izgradnji novog vrtića Đurđice započeli su krajem lipnja uklanjanjem postojećeg vrtića kako bi se na istom mjestu izgradio veći, moderniji objekt koji će moći primiti 175 djece. Izgrađen je po principu primijenjenom na izgradnji u lipnju dovršenog vrtića Morčić na Gornjoj Vežici - modularnom gradnjom od čeličnih prefabriciranih elemenata.

Ovog mjeseca otvara se novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku, čak šesti po redu novi vrtić koji je Grad Rijeka realizirao posljednjih godina.Novi objekt Đurđice, kao i vrtić Morčić, ima prizemlje i prvi kat čime je povećan kapacitet vrtića. Isto tako, s obzirom da se radi o novoj i modernoj građevini, bit će podignuta kvaliteta smještaja djece i uvjeta rada, ali i smanjeni zahtjevi za potrošnjom energije za grijanje i hlađenje. Stari objekt Đurđica se zbog gabaritnih ograničenja ali i načina gradnje, nije mogao dograditi, stoga je, kako bi se povećali njegovi kapaciteti, morao biti srušen kako bi se izgradio novi objekt. Rušenje je započelo 26. lipnja, a po završetku radova rušenja i uklanjanja objekta krenuli su radovi iskopa terena, betoniranja temelja i montaže modula od kojih je sastavljen objekt.

Ovog mjeseca otvara se novoizgrađeni vrtić Đurđice na Vojaku, čak šesti po redu novi vrtić koji je Grad Rijeka realizirao posljednjih godina.Ukupno je montirano 64 modula koji zajedno čine cjelinu objekta; prizemlje, kat, balkone i terase ukupne površine 2.000 kvadratnih metara.  

Vrtić će moći primiti 10 odgojno-obrazovnih skupina, u objektu je smještena i centralna kuhinja, a okoliš objekta oprema se igrališnim površinama i spravama.

Izgradnja novog vrtića Đurđice i u lipnju dovršenog vrtića Morčić dio je istog projekta čija je ukupna vrijednost 34,7 milijuna kuna.

Radovi se financiraju iz kredita koji je Dječjem vrtiću Rijeka odobren u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Grad Rijeka je, kao osnivač ustanove, Dječjem vrtiću Rijeka osigurao sredstva za otplatu kredita.  Dodatno, Grad Rijeka je u projekte vrtića Morčić i Đurđice uložio još oko 2 milijuna kuna proračunskih sredstava.