Vremenske nepogode

27.11.2015.

Zatvorene ceste, srušena stabla, požari dimnjaka...

Autor: Radio Rijeka

Cijele noći i jutros na širem riječkom području puše vrlo jaka bura. Osim što olujni i orkanski udari vjetra ometaju odvijanje prometa na većini cesta, dežurne službe bilježe i niz intervencija uzrokovanih burom.

Olujna bura u Rijeci

Prema jutarnjem izvješću Županijskoga centra 112 Rijeka, bura je srušila brojna stabla na prometnice diljem županije. Uklanjali su ih vatrogasci, koji su se bavili i gašenjem više požara dimnjaka. Zabilježeno je i nekoliko kvarova na elektroenergetskom sustavu, a dio otoka Raba još je bez stuje.

Na Građevinskom fakultetu u Kampusu jutrošnji najjači udar bure, u 5:37, bio je 34 m/s, a jučer kasno poslijepodne zabilježen je reful od 37,6 m/s odnosno 136 km/hPodaci s automatskih meteoroloških postaja na riječkom području pokazuju da bura najjače puše na Trsatu. Na Građevinskom fakultetu u Kampusu jutrošnji najjači udar bure, u 5:37, bio je 34 m/s, a jučer kasno poslijepodne zabilježen je reful od 37,6 m/s odnosno 136 km/h.

Za sav promet zatvorene su autocesta Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica, autocesta A1 od Svetog Roka do Posedarja. Promet je prekinut i na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene, kao i na Krčkom i Paškom mostu. Katamaranske linije su u prekidu, a od trajekata plovi samo onaj na liniji Valbiska-Merag.

Slabljenje bure očekuje se tijekom poslijepodneva.

Izvor: Radio Rijeka