VIDEO

07.11.2017.

Započinje novi ciklus Školice zdrave prehrane u osnovnim školama

Autor: Sanja Kapidžić

U riječkim osnovnim školama započinje novi ciklus Školice zdrave prehrane, programa koji je Grad Rijeka u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a započeo protekle školske godine uvođenjem zdravih obroka i edukacije o zdravoj prehrani, a s ciljem usvajanje pravilnih prehrambenih navika i očuvanja zdravlja djece.

U ponedjeljak, 6. studenog, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, održala se prezentacija

Na prezentaciji Školice zdrave prehrane, što se u ponedjeljak, 6. studenog 2017., održala u Gradskoj vijećnici prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj te voditeljica Odsjeka za unapređenje prehrane Zdravstveno-ekološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije doc.dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj koja je govorila o rezultatima primjene pravilne prehrane u osnovnim školama te aktivnostima u ovoj školskoj godini.

Program Školice zdrave prehrane podrazumijeva da se pod istim uvjetima u sve osnovne škole uvode tipski jelovnici koje radi Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Također, u sklopu programa educirani su nastavnici razredne nastave, nastavnici 5. razreda, učitelji prirode i biologije, tjelesne i zdravstvene kulture te kuharsko osoblje, a kako bi se kontinuirano i na pravilan način educirali učenici, roditelji i šira zajednica, pokrenut je web portal Školica prehrane.

Grad Rijeka program je uveo po uzoru na vrtićki program zdrave prehrane, koji se u Rijeci uspješno provodi već više od 30 godina.