CeKaPe

06.07.2017.

Započeli upisi u Ljetnu školu pisanja

Autor: Ana Sušić

U organizaciji Doma mladih Rijeka i Centra za kreativno pisanje (CeKaPe), u dvorcu Stara Sušica bit će održana Ljetna škola pisanja u trajanju od 27. kolovoza do 3. rujna. Škola nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.

CeKaPe

Sedmu Ljetnu školu pisanja najavili su ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin, direktorica Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković te književnik i voditelj radionice kratke priče Enver Krivac.

Ovogodišnja Ljetna škola pisanja uključuje radionice kratke priče, romana, poezije, scenarija i razvoja kreativnih potencijala te večernji književno-umjetnički program.

Radionicu kratke priče vodit će Enver Krivac, značajan predstavnik riječke književne scene te nagrađivani pisac i voditelj CeKaPe-ove riječke radionice. Radionicu romana vodit će višestruko nagrađivan pisac, s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativnog pisanja, Nebojša Lujanović. Nadalje, na radionici poezije bit će prisutni nagrađivani pjesnici Miroslav Mićanović i Branko Čegec, dok će scenarij za kratki film voditi scenaristica i sociologinja Sanja Kovačević. I na kraju, spisateljica srednje generacije Tatjana Gromača Vadanjel vodit će radionicu razvoja kreativnih potencijala. 

Na ovaj će način polaznici Škole sedam dana pisati, čitati i stvarati tekstove. Kako organizatori kažu, iz ove su ljetne škole izašli mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji pa stoga ne čudi slogan "Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!".

U večernjim će satima polaznici moći sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a ondje će također gostovati i Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov, Davor Mandić, Milan Zagorac, Darko Šeparović, Andrija Škare, Sven Popović i Ivana Rogar, koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja.

Na samom kraju Škole, u subotu 2. rujna, u večernjim satima, bit će održana završna produkcija gdje će se čitati tekstovi polaznika, a očekuju se i gosti iznenađenja.

U Ljetnu školu pisanja mogu se prijaviti osobe starije od 17 godina, putem maila info@cekape.com. Svaka radionica uključuje 10 polaznika, što znači da će Ljetna škola pisanja primiti ukupno 50 polaznika. Cijena Škole iznosi 2700 kuna, a to uključuje kreativno-edukativni program i puni pansion. Prijave su otvorene do 15. kolovoza.

Više informacija na stranici CeKaPe-a.