Humanitarna akcija

07.12.2018.

Započela humanitarna prodaja kalendara "Riječki dečki"

Autor: Smiljana Radović Lagator

U adventskoj kućici postavljenoj na Korzu započela je humanitarna akcija prodaje kalendara Riječki dečki. Za ovogodišnje, 23. izdanje kalendara, odabrani su riječki dečki koji su ukrasili svoje tijelo tetovažama, a svi koji kupe kalendar po cijeni od 45 kuna sudjeluju u prikupljanja sredstava za Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice na Kantridi.

U adventskoj kućici postavljenoj na Korzu započela je humanitarna akcija prodaje kalendara Riječki dečki. Za ovogodišnje, 23. izdanje kalendara, odabrani su Riječki dečki koji su ukrasili svoje tijelo tetovažama, a svi koji kupe kalendar po cijeni od 45 kuna sudjeluju u prikupljanja sredstava za Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice na Kantridi.


Početku prodaje prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš te predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.

Pozivu da stanu pred objektiv fotoaparata rado su se odazvali Marko Kovačić, Feriz Aliu, Dan Kulišić, Antonio Dukić, Dino Sušanj, Nikola Kaić, Roni Brmalj, Domagoj Dinter, Strahimir Lalić, Juraj Krušlin Kruška, Matko Karninčić, Massimiliano Paladin Massi, a fotografije su nastale na poznatim lokacijama Rijeke i okolice, na Delti, Molo Longu, u kavani Grad, u Atletskoj dvorani na Kantridi, u Harteri, u prostoru XXL fitnessa, ispred Kazališta, na Preluku, Žurkovu…

U adventskoj kućici postavljenoj na Korzu započela je humanitarna akcija prodaje kalendara Riječki dečki. Za ovogodišnje, 23. izdanje kalendara, odabrani su Riječki dečki koji su ukrasili svoje tijelo tetovažama, a svi koji kupe kalendar po cijeni od 45 kuna sudjeluju u prikupljanja sredstava za Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice na Kantridi.Motivi kojima su iscrtali svoje tijelo su razni, baš kao i razlozi zbog kojih su se odlučili na tetoviranje – neke je na tetovaže potakla ljubav, putovanja ili pak fascinacija dalekim zemljama… Jednome od njih je tetoviranje posao i hobi.

Još jednom odličnom kalendaru pridonijelo je znanje i vještina fotografa Filipa Gržinčića, Dalibore Bijelić, Hrvoja Skočića, Kristijana Radeka i Vladimira Mudrovčića Mudrog.

Najnovije izdanje humanitarnog kalendara Riječki dečki, iza čije ukupne produkcije i prodaje od samog početka stoji agencija Libra, tiskat će se u limitiranom izdanju od 500 primjeraka.

Humanitarni kalendar se prodaje u petak, 7. prosinca te u utorak, 18. prosinca od 9 do 20,30 sati na štandu na Korzu postavljenom ispred zgrade Radio Rijeke, na adresi humanitarne udruge „Riječki dečki“, Veslarska 8, 3. kat (Libra), svakim radnim danom od 8,30 do 16,30 sati te putem Facebook stranice Riječki dečki.