84. sušačka revija

11.12.2013.

Zadnje ovogodišnje izdanje Sušačke revije

U petak, 13. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19 sati bit će održana promocija posljednjeg ovogodišnjeg broja, u godini koja je za članove Kluba Sušačana i brojne čitatelje Sušačke revije protekla u slavljeničkom tonu, budući su ove godine proslavili 20. obljetnicu neprekinutog izlaženja Revije.

Iz Kluba Sušačana ponosni su na dugogodišnju tradiciju izlaženja Revije, pogotovo u današnjim kriznim vremenima, koja se pogotovo očituju na područjima kulture, nakladništva i čitalaštva. Veliki je uspjeh da se glasilo koje je usmjereno uskom čitalačkom klubu, toliko dugo uspjelo održati na sceni.

Predsjednica Kluba Sušačana Tanja Morić i glavni urednik Sušačke revije, Alen Čemeljić na konferenciji za novinare predstavili su novi broj i najavili program svečane promocije. U glazbenom djelu programa nastupit će klapa Kvarner, a Morić je natuknula kako sve posjetitelje očekuje i jedno iznenađenje, koje nije htjela otkriti, samo je napomenula da se radi o „Sušačken kantuniću“, u sjećanje na rubriku koju je Klub Sušačana, nekad davno, imao u Novom Listu.

Ovaj broj Sušačke revije, među ostalima, donosi razgovor s rektorom Sveučilišta u Rijeci Perom Lučinom, u kojem govori o razvoju Riječkog Sveučilišta, o nastojanju da ono postane jedno od dvjesto najboljih sveučilišta u Europi. Svoja iskustva studiranja u inozemstvu, točnije u Poljskom Krakowu, s čitateljima je podijelio Ivan Dorian Molnar, a o Trstu  kao gradu nostalgije koji je kroz povijest usko vezan za Rijeku i Kvarner, piše Damir Herceg. Jelena Androić donosi intervju s Tanjom Golić, redateljicom filma Slučajno, a u ovom broju se piše i o predstavi Pristajanje koju su osmislile i publici predstavile četiri mlade riječke umjetnice, Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Nika Mišković i Nataša Antulov. Sandy Uran donosi priču o Modianu, talijanskoj tvrtki, nama najpoznatijoj po igraćim kartama za briškulu i trešetu, koja je 30-ih godina prošlog stoljeća svoj proizvodni pogon imala i u Rijeci.

Organizatori ovog svečanog predstavljanja pozivaju svih da im se pridruže u petak i da uz „čašicu razgovora“ obilježe zadnje izdanje časopisa u ovoj slavljeničkoj godinu uz želju da ih mnogo bude i u sljedećoj.