Promocija vinskog turizma

19.03.2018.

WineRi 2018: Uskoro drugo izdanje festivala vina i delicija

Autor: Filip Brnelić

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja 20. i 21. travnja održat će se Međunarodni eno-gastro festival WineRi na kojem će biti predstavljena vina, suhomesnati i mliječni proizvodi te ostale prehrambene delicije. Ovaj je festival prvenstveno namijenjen uspostavljanju kontakata između proizvođača hrane i vina te ugostitelja, ali i svim zainteresiranim građanima.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 20. i 21. travnja u održat će se Međunarodni eno-gastro festival WineRi na kojem će biti predstavljena vina, suhomesnati i mliječni proizvodi te ostale prehrambene delicije.

Svoje će proizvode predstaviti 75 izlagača, od kojih je 15 iz Primorsko goranske županije, a među ponudom vina naći će se više od 300 etiketa, uključujući domaće autohtone vrste poput Žlahtine.

Na konferenciji za medije povodom ponovnog održavanja ove manifestacije izdvojeno je kako je ovo jedini festival vina u Rijeci, te da je Kvarner regija koja kvalitetom svoje hrane i vina zaslužuje domaću i međunarodnu prepoznatljivost. Predstavnici gradske i županijske turističke zajednice istaknuli su kako je vinski turizam važna grana turizma, te lokalnog i regionalnog gospodarstva općenito, stoga je želja svih uključenih da posjećenost festivala bude na razini prošlogodišnjeg.

U sklopu festivala bit će organizirani i prateći događaji po cijeloj županiji, poput predavanja, radionica i ostalih izložbenih aktivnosti, a festival ima i humanitarni karakter, jer će izlagači donirati svoje proizvode od čije je prodaje prihod namijenjen Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Hoću-mogu“.

„WineRi“ se zbiva pod organizacijom županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj te aha marketinga, a među ostalima uživa i pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Županijske komore Rijeka, Obrtničke komore PGŽ-a i škole PAR.

Za informacije o kupnji ulaznica potrebno je kontaktirati aha marketing.